Koulu maalämpöön, Ii Alaranta

Alarannan koulun lämmitystavan muutos öljylämmityksestä maalämpöön. Maalämpöhanke onnistui hyvin ja kulutuksen seuranta on totettu egauge sähkönseuranta järjestelmällä (reaaliaikainen sähkönkulutuksen seurantajärjestelmä).

Esimerkki eGaugen näkymästä

Alarannan koulu: Päärakennus rakennettu v. 1982 ja peruskorjattu vanha koulu v. 2012 , päärakennuksessa on lämmitysverkosto alkuperäinen ja patteriventtiilit alkuperäiset. Peruskorjatussa vanhassa koulussa on vesikiertoinen lattialämmitys. Päärakennuksessa Ilmanvaihtokoneet ovat tuloilmakoneita (ei lto) ja poistoilmanvaihto toteutettu huippuimureilla (verkoston mitoituslämpötilat 70/40 IV). Lisälämpö tuotetaan maalämmölle vanhalla öljykattilalla. Lämmityskauden 2012-2013 aikana ei tarvinnut käyttää lisälämmön tuottamiseen öljyä.

Alarannan koulu talvimaisemassa

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto kunnalle Ii.
Loikka-arkisto  FISU-verkosto.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.