Energia-Essi – kuluttajien energianeuvontahanke

Lämpökamera paljastaa rakennusten lämpövuodot

Kuluttajien energianeuvontahanke. Energia-Essi kiersi lämpökameran kanssa 1,5 kk omakotitalo- ja vapaa-ajanasujien rakennuksia etsien niistä selvimpiä säästökohteita. Palvelua mainostettiin paikallislehdessä kerran ja tämän jälkeen yhteydenottoja riitti enemmän kuin oli aikaa käynneille.

Energia-Essi kävi keskimäärin yhdessä kohteessa per päivä, jonka jälkeen hän teki kohteesta muutaman sivun raportin ja lähetti sen omistajalle. Raportista kävi ilmi selkeimmät energiansäästötoimet takaisinmaksuaikoineen ja lisäksi siinä oli lämpökamerakuvat kohteesta.

Palvelu oli erittäin kysytty ja maksuttomaksi palveluksi sen todettiin olevan riittävän kattava. Jälkeenpäin saatu palaute on ollut poikkeuksetta positiivista.

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.