Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt työkalun ruokahävikin mittaamiseen ja vähentämiseen. Lukeloki-niminen työkalu on tarkoitettu linjasto- ja annosravintoloiden käyttöön. ”Ravintoloissa syntyy usein paljon ruokahävikkiä, tyypillisesti jopa 15 […]
Luonnonvarakeskus kokeilee ja kehittää erilaisia tekniikoita vihanneshävikin vähentämiseksi. Tavoitteena on myös kehittää menetelmiä, joilla hyödynnetään vihannesten käsittelystä syntyviä sivutuotteita. Hankkeessa selvitetään vihannesten sivutuotteiden määriä sekä […]
Luonnonvarakeskus edistää lannasta ja muista orgaanisista sivutuotteista peräisin olevan biokaasun tuotantoa ja parantaa ravinteiden kierrätystä elintarvikejärjestelmässä. Lietelanta tehokäyttöön Hankkeessa testataan yksinkertaista sian lietelannan separointimenetelmää, laskeutusta, jolla […]