Palkittu Hinku-lehti jakaa ilmastouutisia Varsinais-Suomessa

Palkinnon ojensi Mauri Tenhoselle (oikealla) Kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja sekä Hinku-hankkeen vastuullinen johtaja Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta

Syyskuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi on valittu uusikaupunkilainen Hinku-lehden toimittaja Mauri Tenhonen ansiokkaasta työstä energiatehokkuutta edistävän ja päästöjä vähentävän tiedon jakamisesta Vakka-Suomen alueellisessa Hinku-lehdessä. Lehtien uutiset kertovat monipuolisesti kasvihuonekaasujen rajoittamisesta, uusiutuvasta energiasta, energian säästöstä, energia- ja materiaalitehokkuudesta, digitalisaatiosta, kiertotaloudesta, biotaloudesta, teollisesta internetistä, Suomen ympäristökeskuksen palveluista sekä cleantech-ratkaisuista.

Lehden tavoitteena on levittää tietoa vähähiilisistä hyvistä käytännöistä kansantajuisesti.

Yksittäisten kuntien, yritysten ja henkilöiden tekemät päästövähennystoimet ovat usein koko Suomen mittakaavassa pieniä. Tietoa jakamalla niiden monistusvaikutus voi kuitenkin olla suuri. Tiedon jakaminen hyvistä käytännöistä toimii myös yhtenä markkinoinnin keinona cleantech-yritysten tuotteille, palkintoraati perustelee.

Mauri Tenhosen toimittama ja julkaisema lehti on ilmestynyt seitsemän kertaa vuodesta 2014 alkaen. Tenhonen toimii lehdessä vastaavana toimittajana. Lehden uutiset hän pyytää laajalta ammattilaisten verkostolta tai kirjoittaa ne itse.  Sisällön tuottamisen lisäksi Tenhonen vastaa myös lehden taittamisesta.

Lehti jaetaan jokaiseen Vakka-Suomen talouteen. Tämän lisäksi lehti postitetaan jokaiseen Suomen 36 Hinku-kuntaan sekä muille Hinku-toiminnassa mukana oleville tahoille. Lehden painos on noin 22 000 kappaletta.

Tenhonen toimittaa sekä lehtensä että Suomen ympäristökeskuksen uutisia myös paikalliselle kaapeli TV:lle. Kanavalla on noin 20 000 katsojaa.

Lisätietoja:

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.