Loisteputket ledeiksi Ylä-Karjalan Sähkön myymälässä Nurmeksessa

Etelä-Karjalan Sähkö Oy:n myymälätila

Vaihdoimme vanhojen loisteputkien tilalle modernit LED-loisteputket noin tuhannen neliön myymälätilassamme. Tavoitteena oli energiakulujen laskeminen.

Korvatut loisteputket olivat teholtaan 58 wattia ja niiden vaatimien kuristimien tehontarve oli 7-15 wattia. Vastaava valtaistusteho saavutettiin 24 watin LED-putkilla. Korvattuja valaisimia oli yhteensä 250 kpl.

Kun myymälässä on valaistus päällä noin 55 tuntia viikossa, saavutettu energiansäästö on merkittävä. Nykyisellä kustannustasolla  investoinnin takaisinmaksuajaksi tulee vain kolme ja puoli vuotta.

Laskennassa on otettu vain huomioon energiansäästö. Investointi on vieläkin kannattavampi, kun huomioidaan led-putkien pidempi käyttöikä verrattuna perinteisiin loisteputkiin.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.