Vaasassa sijaitseva kierrätysgalleria Minimossen on Suomen ensimmäinen yrittäjävetoinen kierrätysostoskeskus. Ideana on tarjota kuluttajille vastuulliseen kuluttamiseen kannustava ja inspiroiva ostospaikka, jossa myydään käytettyjä tuotteita. Myymälän yhteydessä […]
Ruokahävikin globaalit ympäristövaikutukset ovat jopa neljä kertaa suuremmat kuin kaikilla maailman lennoilla yhteensä. Pelkästään neljänneksen Suomen ravintola-annoksista valmistavalla koulusektorilla ruokaa jää syömättä keskimäärin 18,4 prosenttia […]
Toimistokalusteet kiertoon: Kalustekopla Oy vauhdittaa kalusteiden kierrättämistä Useissa organisaatioissa uusitaan ajoittain toimistokalusteita, jolloin pohdittavaksi tulee vanhojen, mutta edelleen hyväkuntoisten kalusteiden kohtalo. Toimistokalusteita uusittaessa päätyy käytännössä […]
Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta on vuosien varrella jäänyt varaston perukoille useita banderollikankaita, joita on käytetty suurten maakunnallisten tapahtumien ja tilaisuuksien yhteydessä. Tapahtumien jälkeen kangasmateriaalit ovat olleet varastossa […]
Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt työkalun ruokahävikin mittaamiseen ja vähentämiseen. Lukeloki-niminen työkalu on tarkoitettu linjasto- ja annosravintoloiden käyttöön. ”Ravintoloissa syntyy usein paljon ruokahävikkiä, tyypillisesti jopa 15 […]
Eurajoen yhteiskoulussa ja lukiossa jätetiin 1.11.2019 tarjottimet pois lounasruokailusta. Tarjottimien poisjättämisen yhtenä syynä oli käytännöllisyys. Tarjottimia on paljon ja niiden peseminen sekä kuivuminen aiheutti hankaluuksia […]
Tracegrow Oy valmistaa nestemäistä hivenravinnelannoitetta murskatuista alkaliparistoista. Prosessissa paristomassa liuotetaan raakaliuokseksi, jolle tehdään sittemmin liuospuhdistus, jossa haitalliset metallit kuten nikkeli, kadmium ja mahdollinen elohopea poistetaan. […]
Kiertotalous voi työllistää tulevaisuudessa yhä useampia. Kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksia havainnollistaa mainio peli Circula, joka on suunnattu erityisesti nuorille. Lappeenrannassa 14.10.2019 järjestetyssä tapahtumassa koululaiset ja opiskelijat tempautuivat […]
Vantaalainen Yhteinen pöytä kehittää verkostomaista ja yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa, jonka keskiössä on kaupoissa syntyvä hävikki. Pienet ovet johdattavat suureen halliin. Kattoikkunoista kajastava auringonvalo valaisee pahvilaatikoihin pakattuja […]