Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n tavoitteena parantaa energiatehokkuutta

Palkinnonluovutustilaisuudessa vasemmalta Jyrki Tenhunen SYKEstä, Pekka Hyvönen Outokummun kaupunginjohtaja ja Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä Juuso Hieta, Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja.

Outokummun seudun teollisuuskylä on valittu helmikuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta yrityksen energiatehokkuuden parantamiseksi. Yrityksen tiloissa suoritettiin viime vuoden aikana PK-HINKU-hankkeen tarjoama kevyt ja maksuton energiakatselmointi, jonka seurauksena yritys on aktiivisesti lähtenyt parantamaan energiatehokkuutta kiinteistöissään. Energiakatselmoinnissa ehdotetut toimenpiteet on suunniteltu ennen kaikkea huomioiden uudistusten ekologinen ja taloudellinen kannattavuus.

Teollisuuskylän kiinteistöjen sisä- ja ulkovalaistusta on aloitettu järjestelmällisesti päivittämään energiatehokkaampaan led-valaistukseen. Osa valaistuksesta on jo vaihdettu ja loput tullaan vaihtamaan lähitulevaisuudessa. Yrityksessä on alettu kiinnittää enemmän huomiota myös ilmanvaihdon tehostamiseen. Huolellisilla huolto- ja säätötoimenpiteillä yrityksen ilmanvaihto on saatu tehostettua.

Kiinteistöön on lisäksi asennettu hiilidioksidisensori, joka säätää ilmanvaihtoa tarpeen mukaan.

Arviolta vajaat 500 outokumpulaista matkustaa päivittäin Joensuuhun töihin. Tulevaisuudessa Outokummun teollisuuskylä tarjoaa etätyöskentely- ja neuvottelutiloja pitkänmatkalaisille. Tämä vähentää liikkumiseen tarvittavaa energiankulutusta sekä työnmatkaan kuluvaa aikaa.

Outokummun teollisuuskylä harkitsee myös aurinkovoimalan hankkimista Suomen ympäristökeskuksen ja KL-Kuntahankintojen järjestämästä aurinkovoimaloiden yhteishankinnasta.

Hinku-tiimin palkintoraati haluaa antaa erityismaininnan Outokummun seudun teollisuuskylä Oy:lle. Yrityksen positiivinen ja innokas suhtautuminen energiakatselmuksissa esitettyihin parannusehdotuksiin on mahdollistanut toimenpiteiden nopean toimeenpanon. Yritys kiinnittää nykyisin kokonaisvaltaisemmin huomiota toimintansa energiatehokkuuteen sekä käy aktiivista keskustelua vuokralaistensa kanssa energiatehokkuutta parantavista toimista.

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.