Padasjoen kunnan kiinteistöjen vedensäästötoimet 11/2010

Lähes kaikkiin kunnan kiinteistöihin asennettiin vettä säästävät hanasuuttimet ja suihkukahvat. Lisäksi wc-istuimet huollettiin ja muutettiin soveltuvin osin kaksitoimisiksi. Toimenpiteet tehtiin kahdeksaan kunnan kunnan kiinteistöön, mitkä käsittävät lähes 20 rakennusta. Pois jätettiin vain muutama vedenkulutukseltaan hyvin vähäinen kohde sekä paloasema.

Halusimme säästää energiaa ja vettä sekä toimia edelläkävijänäPadasjoen kunta

Tavoite oli vähentää vedenkulutusta 30 % kiinteistökohtaisesti ja tähän myös päästiin. Ensimmäisenä vuonna kiinteistökohtaisten säästölukemien keskiarvo oli 28,8 % verrattuna edellisten viiden vuoden keskiarvoon. WC-istuimien muuttaminen kaksitoimisiksi herätti pelkoja tukkeutuneista putkista, mutta näitä ei ole esiintynyt. Alla olevassa kuvassa näkyvän spray-suuttimen käyttömukavuus oli pieni pettymys. 3,0 litraa minuutissa laskevia spray-suuttimia on vaihdettu kriittisimmissä paikoissa tavallisen 3,8 l/min virtaaman suuttimiin, joiden käyttömukavuus on samanlainen kuin alkuperäisissä virtaustarajoittamattomissa suuttimissa. Alkuperäisten suuttimien virtaamat olivat jopa 13 litraa minuutissa. Yleinen suhtautuminen toimenpiteisiin on ollut hyvä ja kiitosta on tullut kunnan aktiivisesta otteesta päästöjen vähentämiseen ja esimerkkinä toimimiseen. Myös kunta on erittäin tyytyväinen toimenpiteisiin, joissa pienellä rahalla saatiin aikaan suuria säästöjä.

Kuva: Padasjoen kunta

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.