TouchPoint Oy tekee Hesburgerille kierrätysmateriaaleista kestäviä ja ekologisia työvaatteita, jotka käyttöikänsä loputtua muunnetaan kumppaniyritys Dutch Awearnessin toimesta kestäviksi, kierrätettäviksi terassikalusteiksi. Haastattelussa Outi ja Heini kertovat […]
Sektori: Yritys (163)
Löydä uutta bisnestä – pääse kiertotalouden vauhtiin -tapahtumissa osallistujille selviää, millainen mahdollisuus kiertotalous voisi olla juuri sinun toiminnallesi! Haluamme, että kiertotalouden mahdollisuudet osataan nähdä ja […]
Maatalous on kehittynyt viime vuosisatamme puolivälistä asti kemiallisen ja teknillisten innovaatioiden johtamana. Ei voida kiistää, etteikö kehitys olisi tuonut mukanaan viljelyn tehostamisen hyötyjä. Hevonen on […]
From Waste to Taste ry:n pyörittämän hävikkiruokaravintola Loopin, Helsingin Teurastamolla artesaanijäätelöä valmistava jäätelöbaari Jädelinon ja Järvikylän Yrttien yhteistyössä kehittämä hävikkijäätelö Jätelö muuttaa suhtautumista arkiseen ruokahävikkiin. […]
Leipä on suurin yksittäinen hävikkiruoka Suomessa. Kuluttajat ovat tottuneet laajaan valikoimaan tuoretta leipää, joten hävikkiä syntyy väistämättä, sillä leivän kiertoaika on lyhyt. Leipää jää hävikkiin […]
Haastattelussa Riku ja Lauri esittelevät palvelua: Katso videolta mitä käyttäjät ovat palvelusta mieltä: Fiksuoruoka.fi on vuonna 2016 perustettu nopeasti kasvava verkkopalvelu, josta voi tilata postipakettina […]
Sampaanalanlahden satama-alueen täytössä hyödynnettiin teollisuusalueella muodostuvia sivuvirtoja sekä pilaantuneita sedimenttejä. Hankkeen tavoitteena oli säästää neitseellistä kiviainesta, vähentää ilmastopäästöjä sekä jätteen muodostumista ja saada aikaan taloudellisia […]
Kiertomaa Oy on perustanut Turun Saramäkeen materiaaliterminaalin, jossa ylijäämäkivi- ja maa-ainesten sekä viherjätteiden kierrättäminen ja varastointi onnistuu tehokkaasti. Saramäen 75 hehtaarin laajuinen materiaaliterminaali sijaitsee vain […]
Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, […]