Päästövähennyksiä tavoitellaan Lohjan ruokapalveluissa monin keinoin ja ideoita kehitetään jatkuvasti lisää. Kasvisruokaa on nyt aina vapaasti tarjolla kaikissa koulukohteissa, hävikkiruokaa myydään ja jaetaan alueen asukkaille […]
lähiruoka (4)
Kestävän paikallisen ruokajärjestelmän edistäminen vaatii uudenlaisia ja luovia toimintatapoja. Ruuantuotannon heikko kannattavuus korostaa muutoksen tarvetta. Huhtikuusta 2022 alkaen Turussa on kokeiltu uudenlaista kaupunkiympäristön myynti- ja […]
Helsingin Punavuoressa sijaitseva Nolla on zero waste -ravintola, mikropanimo ja baari, mutta myös kestävän ravintolakulttuurin konsepti, joka jatkuvasti kehittyy ja muuttaa muotoaan. Nollan tarina alkoi […]
Lahna oli perinteinen ruokakala 70-luvun Suomessa, mutta sen suosio on sittemmin laskenut. Vähäisen kuluttajakysynnän vuoksi lahnaa on hyödynnetty myös rehun raaka-aineena. Lahna kuuluu särkikaloihin, joiden […]