Kodin irtain ja sähkö- ja elektroniikkalaitteet kiertoon Jyväskylässä ja Lahdessa

Kierrätä ja Auta ry taistelee luonnonvarojen puolesta tarjoamalla kierrätyspalvelua yksityisille henkilöille ja yrityksille. Tarjoamme maksuttoman ja vaivattoman noutopalvelun kaikelle pienikokoiselle kodin ja toimiston irtaimelle. Täytä lomake sivuillamme, niin sovitaan nouto: https://kierratajaauta.fi/.

Käsittelemme tavarat kierrätyskeskuksissamme Jyväskylässä ja Lahdessa. Tavoitteemme on löytää jokaiselle tavaralle jatkokäyttöä joko alkuperäistarkoituksessa tai uusiokäytössä. Kierrätämme mm. toimivat ja vialliset SE-laitteet, tekstiilit, astiat, sisustustavarat ja muun irtaimen. Toimivat SE-laitteet testataan ja palautetaan markkinoille ja vialliset puretaan yhteistyökumppanin toimesta. Ehjät tekstiilit ja kodin tavarat palaavat kirpputorien, lahjoitusten ja verkkokauppojen kautta takaisin käyttöön, viallisista syntyy mm. materiaalia taidepajalle. Loppuun luetut kirjat toimitetaan jatkokäyttöön rakennusten eristysmateriaalia valmistavalle yritykselle. Lisäksi välitämme kaikenlaista tavaraa mm. eläinten kanssa toimivilla hyväntekeväisyysjärjestöille.

Toimintamme luo työtä mm. matalan kynnyksen kuntoutustoimintaa tarjoaville yhdistyksille Jyväskylässä ja Lahdessa (tavoitteena laajentaa toiminta valtakunnalliseksi). Osa tavaroiden esikäsittelystä tehdään yhteistyössä näiden eri yhteisöjen kanssa. Työssä lajitellaan uudelleen markkinoille palaavat tuotteet, uusiokäyttöön menevät, materiaaliksi päätyvät tuotteet jätteistä. Työn tarkoituksena on konkreettisesti säästää luonnonvaroja minimoimalla käyttökelpoisten tavaroiden päätyminen jätteeksi sekä luoda vaikeasti työllistyville henkilöille polkuja takaisin työelämään kiertotalouden parissa. 

Lahjoitamme myös tavaroita sosiaalisen median kanaviemme kautta. Kannattaakin seurailla meitä esimerkiksi Facebookissa: https://www.facebook.com/KierrataJaAuta.

Rakennamme tällä hetkellä yhdistyksen jäsenistä kierrätystiimiä, johon kuka tahansa voi maksutta liittyä. Liittyä voi helposti täyttämällä lomakkeen sivuillamme: https://kierratajaauta.fi/liity/. Tiimin kautta pääset vaikuttamaan ja osallistumaan kierrätystoimintaamme. Olemme pikkuhiljaa kehittämässä jäseniemme käyttöön myös muita etuja ja palveluita, joista kerromme myöhemmin.

Tuotamme palvelun yhteistyössä yritysten, yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyössä kanssamme ovat mm: Ketään Ei Jätetä Rannalle ry (JALO -hanke), For Life – Elämän Puolesta ry, Jyväskylän Katulähetys, Väentupa ry, Taitola, Keskustan Kirppis, Kirpputori Silinteri, Keijukirppis, Kirrin Kirppis, Torix -kirppis, Salamakauppa, Huoltokukko, Elker sekä Sammakkokangas.

Kotisivujemme www.kierratajaauta.fi kautta voi seurata toimintamme tulosta reaaliaikaisesti. Raportoimme vastaanotetun tavaran painon, käsitellyn tavaran painon sekä mihin tavara meiltä on lähtenyt. Seurannasta näkee, että olemme onnistuneet palauttamaan vastaanottamastamme, muuten jätteeksi päätyvästä tavarasta, valtaosan uudelleen kiertoon!

Kierrätä ja Auta ry

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.