Teollisen mittakaavan aurinkosähköpuisto jatkaa ISKUn investointeja vastuulliseen tuotantoon

Rakennusvaiheen havainnekuva Iskun aurinkovoimalasta
Rakennusvaiheen havainnekuva Iskun aurinkovoimalasta

ISKUn tehtaiden yhteyteen Lahteen rakennetun aurinkosähköpuiston koko on n. 2,8 MW ja sen odotetaan tuottavan uusiutuvaa energiaa n. 2500 MWh vuosittain. Aurinkopaneeleita on voimalassa yli 6000 kappaletta, ja hiilidioksidipäästöjä se vähentää n. 355tn. Investoinnin arvo on noin 2 miljoonaa euroa ja siihen on saatu Business Finlandilta 20 % energiatukea.

ISKU toteutti aurinkovoimalan yhteistyössä Solarigon ja Lumme Energian kanssa pitkäaikaisella sopimuksella. Solarigo vastaa voimalan huollosta ja kunnossapidosta sopimusajan. ISKUn tehdaskiinteistössä on tehty jo aiemmin energiatehokkuustoimia sekä tuotannon automatisointia, minkä avulla kapasiteetti on tuplaantunut ja vuotuinen energiankulutus vähentynyt n. 0,5 M€ arvosta.

Aurinkovoimala on osa ISKUn laajempaa vastuullisuustyötä, mihin kuuluu myös nykyisen tehdasalueen vieressä olevan n. 72000 m2 teollisuuskiinteistön saneeraus toimitila- ja opetuskäyttöön. ISKUn mukaan rakennukseen suunnitellut ratkaisut vähentävät hiilijalanjälkeä 90 % vastaavien rakennusten tekniikkaan verrattuna. Energiaviisauden ytimenä on tehokas maalämpöpumppujärjestelmä lämmitykseen sekä viilennykseen, minkä lisäksi on panostettu mm. ilmanvaihdon energiatehokkuuteen. Tämäkin kiinteistö hyödyntää lisäksi katolle asennettujen 300 aurinkopaneelin aurinkoenergiaa.

Lisätietoja:

Isku – Yhtymä Oy
Asko Dahlbom, johtaja, etunimi.sukunimi@isku.com

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.