Varsinais-Suomen ensimmäinen hävikkikukkakauppa Käpykukka avasi ovensa Kaarinan Piikkiössä puolitoista vuotta sitten. Käpykukassa kukkien parissa työskentelee Piikkiöläinen Anna Saarto, joka pelastaa kauppojen hävikkikukkia ja loihtii niistä […]
hävikin vähentäminen (4)
Euroopan itäisin cocktailbaari Another Doggy avattiin Joensuuhun marraskuussa 2019. Itä-Lontoolaishenkisen Another Doggyn tärkeimpiä toimintaa ohjaavia arvoja ovat huumori, kestävä kehitys, yhteisöllisyys ja yllätyksellisyys. Innovatiivisuus on […]
From Waste to Taste ry:n pyörittämän hävikkiruokaravintola Loopin, Helsingin Teurastamolla artesaanijäätelöä valmistava jäätelöbaari Jädelinon ja Järvikylän Yrttien yhteistyössä kehittämä hävikkijäätelö Jätelö muuttaa suhtautumista arkiseen ruokahävikkiin. […]
Hävikkiruoan vähentämiseen pyrkivän Waste to Taste ry:n pyörittämä Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop muuttaa hävikin herkuiksi. Globaalisti noin 30 prosenttia eli 1,3 miljardia tonnia kaikesta tuotetusta ruoasta […]