Hävikkiperunasta jäätelöä? Yritysesittelyssä vegaaniuutuus Jätelö

From Waste to Taste ry:n pyörittämän hävikkiruokaravintola Loopin, Helsingin Teurastamolla artesaanijäätelöä valmistava jäätelöbaari Jädelinon ja Järvikylän Yrttien yhteistyössä kehittämä hävikkijäätelö Jätelö muuttaa suhtautumista arkiseen ruokahävikkiin.

Peruna, porkkana ja omena, nämä maut eivät ole jäätelöille kaikkein tyypillisimpiä. Jätelön ideana onkin hyödyntää juuri sitä jätettä, jota syntyy paljon, mutta mitä ei hyödynnetä kovinkaan tehokkaasti. Makuyhdistelmät kuitenkin yllättävät.

”Perunaa kun paahtaa, siitä tulee hieno kahvin makuinen ja se sopii tosi hyvin savustetun appelsiinin kanssa. Se on metkan makuinen!”, hehkuttaa Loopin kokki Ossi Paloneva.

Jätelöä on toistaiseksi saatavilla vain Loopin hävikkiruokaravintolasta ja kesäisin eri tapahtumissa. Palonevan haave kuitenkin olisi saada Jätelö laajempaan myyntiin.

”Meillä on nyt nämä kolme makua ja niillä mennään toistaiseksi. Toivottavasti vielä jossain vaiheessa saadaan Jätelö purkkiin ja kauppaan asti!”

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle From Waste to Taste ry.
Loikka-arkisto toimijalle Jätelö.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.