Ympäristöohjelmasta käytännön toteutukseen Euran kuntaan laadittiin opinnäytetyönä ympäristöohjelma, joka valmistui keväällä 2022. Ympäristöohjelman yksi kärkitoimenpiteistä oli osallistua valtakunnalliseen ruokahävikin vähentämistavoitteeseen. Kuntaan tehtiin ruokahävikkipilotin toteuttamissuunnitelma kesällä […]
ruokahävikki (21)
Euroopan itäisin cocktailbaari Another Doggy avattiin Joensuuhun marraskuussa 2019. Itä-Lontoolaishenkisen Another Doggyn tärkeimpiä toimintaa ohjaavia arvoja ovat huumori, kestävä kehitys, yhteisöllisyys ja yllätyksellisyys. Innovatiivisuus on […]
Kuopion kaupungin ruokapalvelut tuottava Servica Oy kehittänyt hävikin seurantaan uuden sovelluksen, joka on otettu käyttöön vuoden 2022 aikana. Sovelluksen avulla seurataan varasto-, keittiö-, tarjoilu- ja […]
Ravintolakortteli on Oulussa toimiva ravintolaperhe, johon kuuluvat Rauhala ravintola-pâtisserie, Tuba Food & Lounge ja Voimala 1889. Ravintolakorttelin sydämenä toimii ravintoloiden sisäpihalle jäävä Tapahtumatori. Ravintolakortteli sijaitsee […]
Päästövähennyksiä tavoitellaan Lohjan ruokapalveluissa monin keinoin ja ideoita kehitetään jatkuvasti lisää. Kasvisruokaa on nyt aina vapaasti tarjolla kaikissa koulukohteissa, hävikkiruokaa myydään ja jaetaan alueen asukkaille […]
Ruokahävikin vähentäminen on osa Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelmaa ja hiilineutraaliustavoitetta vuoteen 2025 mennessä. Ruokapalveluissa aiotaan myös lisätä kasvis-, luomu- ja lähiruokavaihtoehtoja. Tavoitteena on puolittaa ruokahävikki vuoden […]
Ruokahävikki puolitetaan Joensuussa vuoteen 2025 mennessä Kuntien parhaat 2022 -kunniamaininta
Ruokahävikin globaalit ympäristövaikutukset ovat jopa neljä kertaa suuremmat kuin kaikilla maailman lennoilla yhteensä. Pelkästään neljänneksen Suomen ravintola-annoksista valmistavalla koulusektorilla ruokaa jää syömättä keskimäärin 18,4 prosenttia […]
Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt työkalun ruokahävikin mittaamiseen ja vähentämiseen. Lukeloki-niminen työkalu on tarkoitettu linjasto- ja annosravintoloiden käyttöön. ”Ravintoloissa syntyy usein paljon ruokahävikkiä, tyypillisesti jopa 15 […]
Vantaalainen Yhteinen pöytä kehittää verkostomaista ja yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa, jonka keskiössä on kaupoissa syntyvä hävikki. Pienet ovet johdattavat suureen halliin. Kattoikkunoista kajastava auringonvalo valaisee pahvilaatikoihin pakattuja […]