Tieteellisten artikkeleiden, työpajojen ja asiantuntijahaastattelujen pohjalta syntyi CIRCWASTE -hankkeessa Suomen ruokahävikin suuntaviivat. Ne toimivat ohjenuorana tavoiteltaessa YK:n asettamaa tavoitetta ruokahävikin puolittamiseen ketjun loppupäässä vuoteen 2030 mennessä. Tarvitsemme lainsäädännön ohjausta, käytäntöjen muuttamista, koulutusta, teknologiaa, uusia innovatiivisia tuotteita ja liiketoimintamalleja, tutkimusta sekä koko ketjun ja sen sidosryhmien yhteistyötä hävikin vähentämiseksi merkittävästi Suomessa.
Työ tiekartan kehittämiseksi on jatkunut uudessa hankkeessa, jossa konkreettisia esimerkkejä ruokahävikin vähentämiseksi on esitelty ruokahävikkitiekartta -sivustolla (www.ruokahavikkitiekartta.fi). Eri toimien vaikuttavuusarviointityö on myös parhaillaan käynnissä.