Uusi ruokahävikin seurantasovellus

Kuopion kaupungin ruokapalvelut tuottava Servica Oy kehittänyt hävikin seurantaan uuden sovelluksen, joka on otettu käyttöön vuoden 2022 aikana. Sovelluksen avulla seurataan varasto-, keittiö-, tarjoilu- ja lautashävikkiä. Sovellus laskee kokonaishävikin ja arvion hävikin raaka-ainekustannuksista. Lisäksi sovellus ja raportointityökalu mahdollistavat laajemman datan keräämisen, esimerkiksi asiakasryhmä- ja ruokalistakohtaisten tietojen osalta.

Sovellusta on helppo ja nopea käyttää ja se on hyvä parannus vanhasta toiminnasta uuteen. Hyvä kun oman alueen tai yksikön tuloksia käsitellään säännöllisesti kuukausittaisissa palavereissa.

Käyttäjien kommentit uudesta sovelluksesta

Raportointitietoa on saatavilla vuodesta 2022 alkaen. Käyttöönottovuoden jälkeen saadaan tarkempaa mittaritietoa. Aikaisemmin hävikkitietoja kerättiin excel-taulukon avulla, mutta tietojen keräys ei ollut kattavaa. Tavoitteena on nyt ensin kartoittaa mahdollisimman tarkasti nykytila hävikin suhteen ja lähteä sen jälkeen systemaattisesti pohtimaan keinoja hävikin minimoiseksi yhdessä sidosryhmien kanssa.

Uusi sovellus on otettu hyvin vastaan henkilökunnan keskuudessa ja se on innostanut seuraamaan hävikkiä uudella tavalla

Servica Oy valmistaa päivittäin yli 20 000 lounasta Kuopion alueella kouluihin, varhaiskasvatuksen yksiköihin, henkilöstöravintoloihin, sairaaloihin ja palvelutaloihin.

Myös viestintää halutaan samalla parantaa sekä tuoda esiin millainen vaikutus hävikillä on ympäristön näkökulmasta.

Projektityöntekijä Toni Karvonen

 

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle Servica Oy.
Loikka-arkisto kunnalle Kuopio.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.