Tuotantoprosessin höyryjärjestelmän energiaremontilla kohti hiilitasapainoa

 

Kiilto on kaikkien suomalaisten tuntema 100-vuotias ympäristövastuullisuuden edelläkävijä. Vahvana näyttönä tästä on lupaus, että yrityksen toiminnot ovat hiilitasapainossa vuoteen 2028 mennessä. EcoRealilla oli kunnia olla auttamassa tämän tärkeän tavoitteen saavuttamisessa.

Kiillon Turun tehtaalla valmistetaan puhtauden ja hygienian tuotteita. Valmistusprosessissa käytetään höyryä, joka hankittiin ennen muutostöitä kiinteistön vieressä sijaitsevalta lämpökeskukselta. Haasteena oli fossiilisella nestekaasulla tuotetun höyryn ympäristövaikutukset sekä pitkän höyryverkoston aiheuttamat lämpöhäviöt.

EcoReal toteutti kohteessa energiaremontin, jossa lämpökeskukselta ostettu höyry korvattiin kaukolämmöllä ja sähköisillä höyrynkehittimillä. Muutoksen ansiosta höyryntuotannon kustannukset, hiilidioksidipäästöt ja höyryverkoston aiheuttamat lämpöhäviöt vähenivät olennaisesti.

Kiitämme Kiillon henkilökuntaa luottamuksesta ja kunnianhimoisista ympäristötavoitteista. Toteutettu hanke on kannattavuudeltaan erinomainen ja toivomme tämän esimerkin kannustavan muitakin teollisia toimijoita energiatehokkuuden parantamiseen.

Janne Koskela, operatiivinen johtaja, EcoReal Oy

Kiilto edistää kestävää kehitystä huolehtimalla tuotteiden, valmistusprosessien ja kiinteistöjen energia- ja materiaalitehokkuudesta. Yhteistyö EcoRealin kanssa oli sujuvaa, ja lupaukset pidettiin alusta loppuun. Projektihenkilöstön joustavuus ja ymmärrys teollisessa ympäristössä toimimisesta mahdollisti tuotannon ylläpitämisen projektin aikana.

Mira Kaunisto, tuotantopäällikkö, Kiilto Oy

SÄÄSTÖTAVOITE:

Energiakulujen säästö 13 % ja investoinnin tuotto 23,4 % (IRR) ja takaisinmaksuaika 5,5 a

MITÄ TEHTIIN:

Energiaremontti tuotantoprosessin höyryjärjestelmään

KESKEISET TULOKSET:

Elinkaarisäästöt 1 805 000 eur ja CO2-päästöjen vähennys 5 480 tn

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle EcoReal.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.