Kestävän paikallisen ruokajärjestelmän edistäminen vaatii uudenlaisia ja luovia toimintatapoja. Ruuantuotannon heikko kannattavuus korostaa muutoksen tarvetta. Huhtikuusta 2022 alkaen Turussa on kokeiltu uudenlaista kaupunkiympäristön myynti- ja […]
ruoka (7)
Lahna oli perinteinen ruokakala 70-luvun Suomessa, mutta sen suosio on sittemmin laskenut. Vähäisen kuluttajakysynnän vuoksi lahnaa on hyödynnetty myös rehun raaka-aineena. Lahna kuuluu särkikaloihin, joiden […]
ResQ Club on vuonna 2016 perustettu suomalainen teknologiayritys, jonka tavoitteena on lopettaa ruuan heittäminen roskiin. ResQ Club on mobiilisovellus, jonka avulla asiakkaat voivat ostaa ravintoloiden, […]
From Waste to Taste ry:n pyörittämän hävikkiruokaravintola Loopin, Helsingin Teurastamolla artesaanijäätelöä valmistava jäätelöbaari Jädelinon ja Järvikylän Yrttien yhteistyössä kehittämä hävikkijäätelö Jätelö muuttaa suhtautumista arkiseen ruokahävikkiin. […]
Haastattelussa Riku ja Lauri esittelevät palvelua: Katso videolta mitä käyttäjät ovat palvelusta mieltä: Fiksuoruoka.fi on vuonna 2016 perustettu nopeasti kasvava verkkopalvelu, josta voi tilata postipakettina […]
Hävikkiruoan vähentämiseen pyrkivän Waste to Taste ry:n pyörittämä Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop muuttaa hävikin herkuiksi. Globaalisti noin 30 prosenttia eli 1,3 miljardia tonnia kaikesta tuotetusta ruoasta […]
Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, […]