Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, kuten hävikkileivästä tehtyä olutta tai perunoista valmistettua jäätelöä.
Saatat myös pitää
Topinpuiston kiertotalouskeskusta alettiin suunnitella Turkuun jo vuonna 2012, ja samalla Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ssä (LSJH) käytiin läpi, mitä mahdollisesti hyödynnettävissä olevia jätejakeita ei […]
Kiertomaa Oy on perustanut Turun Saramäkeen materiaaliterminaalin, jossa ylijäämäkivi- ja maa-ainesten sekä viherjätteiden kierrättäminen ja varastointi onnistuu tehokkaasti. Saramäen 75 hehtaarin laajuinen […]
Helmikuun 2016 HINKUteon palkinnonsaajaksi raati on valinnut Rauman kaupungin esimerkillisestä toiminnasta keskuskeittiössä syntyvän hävikkiruoan vähentämiseksi. Ylijääneen ruoan jako tapahtuu yhteistyössä Suomen Punainen […]
Tracegrow Oy valmistaa nestemäistä hivenravinnelannoitetta murskatuista alkaliparistoista. Prosessissa paristomassa liuotetaan raakaliuokseksi, jolle tehdään sittemmin liuospuhdistus, jossa haitalliset metallit kuten nikkeli, kadmium ja […]