Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, kuten hävikkileivästä tehtyä olutta tai perunoista valmistettua jäätelöä.
Saatat myös pitää
Muoviroskien päätyminen ympäristöön ja niiden hajoaminen mikromuoveiksi ovat maailmanlaajuisia ongelmia, joihin etsitään kuumeisesti ratkaisuja. Päätyessään luontoon muovi ei ikinä häviä kokonaan pois […]
Keidas uusioraaka-aineista: projektin keskiössä rakentamisen resurssiviisaus 30.6.2023 Malminkartanoon valmistui Helsingin kaupungin, Ympäristöministeriön ja EcoUp Oyj kevään kestänyt rakennusprojekti. Suomen, ehkä koko Euroopan […]
Zero Waste Finland ry on keväällä 2018 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on sekä edistää että kehittää kestävää elämäntapaa ja zero waste -toimintaa […]
Porvoon kaupunki ruoppaa Porvoonjoen laivaväylältä ja satamasta yhteensä n. 1,2 ha:n alueelta n. 8 100 m3ktr pohjasedimenttiä. Tästä pilaantuneita erikseen ruopattavia/kaivettavia maa-aineksia […]