Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, kuten hävikkileivästä tehtyä olutta tai perunoista valmistettua jäätelöä.
Saatat myös pitää
Kouvolan kaupungin ja UPM:n yhteistyönä toteutettavassa hankkeessa hyödynnettiin soodasakkaa ja lentotuhkaa. Tavoitteena on löytää soodasakalle uusia hyötykäyttökohteita kaupungin muissakin rakennuskohteissa. Pysäköintialue rakennettiin […]
Turun kaupunginkirjaston asiakkaat pääsivät toukokuussa kokeilemaan täyssähköauton lainaamista kirjastokortilla. Kolme viikkoa kestäneen kokeilun keskiössä olivat kirjastotoiminnan ydinteemat: kierto- ja jakamistalous. Vastaavaa kokeilua […]
TouchPoint Oy tekee Hesburgerille kierrätysmateriaaleista kestäviä ja ekologisia työvaatteita, jotka käyttöikänsä loputtua muunnetaan kumppaniyritys Dutch Awearnessin toimesta kestäviksi, kierrätettäviksi terassikalusteiksi. Haastattelussa Outi […]
Paikallista -merkin yritykset ovat antaneet lupauksen hyödyntää resursseja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja vähentää hiilidioksidipäästöjänsä. Mukana on 45 iiläistä yritystä. Paikallista–merkin yrityksen […]