LAB-ammattikorkeakoulu on mukana PilotGreen-hankkeessa (2023–2025), jossa kokeillaan uudenlaisia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja. Ne ovat tarpeellisia ilmastonmuutokseen sopeutumisen, luonnon monimuotoisuuden lisäämisen ja kaupunkilaisten hyvinvoinnin kannalta. Hanketta koordinoi […]
hävikki (7)
Aleksia-liikelaitos on monen vuoden ajan kiinnittänyt huomiota palvelussaan syntyvään ruokahävikkiin ja pyrkinyt vähentämään sitä eri keinoilla. Aleksia on Nurmijärven kunnan omistama liikelaitos, joka tarjoaa ruoka- […]
ResQ Club on vuonna 2016 perustettu suomalainen teknologiayritys, jonka tavoitteena on lopettaa ruuan heittäminen roskiin. ResQ Club on mobiilisovellus, jonka avulla asiakkaat voivat ostaa ravintoloiden, […]
Haastattelussa Riku ja Lauri esittelevät palvelua: Katso videolta mitä käyttäjät ovat palvelusta mieltä: Fiksuoruoka.fi on vuonna 2016 perustettu nopeasti kasvava verkkopalvelu, josta voi tilata postipakettina […]
Hävikkiruoan vähentämiseen pyrkivän Waste to Taste ry:n pyörittämä Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop muuttaa hävikin herkuiksi. Globaalisti noin 30 prosenttia eli 1,3 miljardia tonnia kaikesta tuotetusta ruoasta […]
Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, […]
Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä WeFood avautui kauppakeskus REDIin Helsinkiin 20.9. Kirkon Ulkomaanavun WeFood-kauppa perustuu tanskalaisen sisarjärjestön konseptiin. Tanskassa on tällä hetkellä toiminnassa kolme WeFood-myymälää. Suomessa syntyy […]