Ekotehokas Ympäristötalo Viikissä

Kohteen kuvaus: 6000m2 viisikerroksinen toimistotalo, jossa on työtilat 240 henkilölle sekä kokous-, näyttely- ja kahvilatiloja.

Toimenpiteiden kuvaus: Ympäristötalon energiankulutusta on pyritty minimoimaan usein erilaisin keinoin. Rakennuksessa on tavoiteltu 70 KWh/ m2/ vuosi energiankulutusta, kun normaalitalo kuluttaa noin 150 KWh/ m2/ vuosi. A-energiatehokkuusluokan raja on 90 KWh/ m2/ vuosi. Luonnonvalon saanti on pyritty maksimoimaan ja talossa on tiivis vaippa, lämmön talteenotto sekä kaksoisjulkisivu torjumaan myrskyjä ja viistosadetta sekä kesäisin auringonpaahdetta. Talotekniikka on automatisoitu niin, että rakennuksen energiankulutus vähenee iltaisin työntekijöiden poistuttua. Käytössä on led-valoja, jotka toimivat käytön mukaan.

Eteläisellä julkisivulla kaksoisjulkisivun uloimpana kerroksena sekä rakennuksen katolla on yhteensä 60 kW aurinkovoimala, jolla tuotetaan sähköä noin 20 prosenttia rakennuksen sähkökulutuksesta. Tuotettu sähkö ohjataan valtakunnan verkkoon. Aurinkopaneeleita on yhteensä 600m2. Katolla on myös 4 tuuliturbiinia.

Tontin alla sijaitsee 25 porakaivoa, jotka ulottuvat noin 200 metrin syvyyteen. Kaivoista saadaan rakennuksen kesäaikainen jäähdytys. Lämpö tuotetaan kaukolämmöllä.

Lisäksi rakennuksessa on suosittu ympäristöystävällisiä materiaali- ja laitteistovalintoja sekä käytetty kierrätysmateriaaleja.  Myös piha-alueen suunnittelussa on huomioitu luonnonmukaisuus ja pinnoitteiden ekologisuus.

Takaisinmaksuaika (a): 10-15 vuotta

Tutustumiskäyntimahdollisuus ja muu materiaali: Tutustumiskäynneistä voidaan sopia.

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto kunnalle Helsingin kaupunki.

Jätä kommentti

Ajatus aiheesta “Ekotehokas Ympäristötalo Viikissä”

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.