Hotel GreenStar säästää ympäristöä Joutsenmerkin avulla

Kuvassa Suomen Ympäristökeskuksen erikoistutkija Johanna Niemistö ja Hotel GreenStarin toimitusjohtaja Kristian Ikonen. Kuva: Anna-Maria Rauhala

Kesäkuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi valittiin joensuulainen Hotel GreenStar päästöjä vähentävästä toiminnasta sekä ympäristömyönteisestä asenteesta. Hotelli on pyrkinyt toiminnassaan suosimaan kestäviä ratkaisuja ja on tällä hetkellä ainoa Pohjois-Karjalassa Joutsenmerkillä varustettu hotelli. Joutsenmerkki on ainoa käytössä oleva ympäristömerkki, joka asettaa hotelleille tiukan ylärajan energian- ja vedenkulutukselle sekä jätteiden ja hiilidioksidipäästöjen määrälle. Hotel GreenStarin sitoutuminen Joutsenmerkin vaatimuksiin edellyttää myös sitä, että hotelli joutuu kehittämään toimintaansa kestävällä tavalla Joutsenmerkin parin vuoden välein kiristyvien kriteerien mukaisesti.

Hotelli on suunniteltu alusta alkaen ympäristöystävälliseksi ja energiaa säästäväksi tinkimättä kuitenkaan asiakkaiden viihtyvyydestä. Hotellihuoneissa on lisäksi käytössä useita energiaa säästäviä menetelmiä, kuten esimerkiksi matalaenergiset viileäkaapit, vedenkeittimet ja hiustenkuivaimet, led-lukuvalot ja matalaenergiaikkunat.

GreenStar kuluttaa keskimäärin yli 50 % vähemmän vettä kuin hotellit Pohjoismaissa yleensä.

Yritys on lisäksi panostanut kylpyhuoneiden vedenkulutuksen vähentämiseen asentamalla vedensäästöhanat sekä pesualtaisiin sekä suihkuihin. Toimenpiteillä saavutetut energiasäästöt vähentävät kustannuksia, jotka menevät suoraan asiakkaiden hyödyksi.

Hotellin yhteydessä toimii myös tällä hetkellä Joensuun ainoa julkinen sähköauton latauspiste.

Lisätietoja:

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto kunnalle Joensuu.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.