Energiaremontti onnistuu myös keskellä vilkasta Helsingin keskustaa

Aleksanterinkatu 21 on ikoninen rakennus keskellä Helsinkiä. Se on sekä museoviraston suojelema, että teknisesti monimuotoinen kokonaisuus. Nämä erityispiirteet otettiin huomioon, kun EcoReal toteutti kohteessa kesällä 2019 energiakatselmuksen, jonka avulla kartoitettiin kiinteistön energiatehokkuutta parantavia ja taloudellisesti kannattavia toimenpiteitä. Katselmuksen lopputuloksena syntyneiden toimenpide-ehdotusten pohjalta Oy Julius Tallberg Ab ja EcoReal tekivät sopimuksen energiaremontin toteutuksesta projektinjohtourakkana, joka sisälsi kaiken tarvittavan aina suunnittelusta energiatukien hakemiseen, rakennuslupiin ja luovutukseen, sekä vuoden kestävään seuranta- ja optimointijaksoon.

Keskustakiinteistöissä tilan rajallinen määrä voi aiheuttaa haasteita uusien taloteknisten järjestemien asentamiselle, mutta Alenksanterinkatu 21:ssä tilaa aurinkosähköjärjestelmälle onnistuttiin löytämään rakennuksen vesikatolta. Tämän lisäksi toteutettiin laajennettuja ominaisuuksia rakennusautomaatiojärjestelmään ja modernisoitiin ilmanvaihtoa. Kellaritiloissa valaistuksenohjaus nykyaikaistettiin lisäämällä liiketunnistimet.

Kohteen energiaremontti oli teknisesti haastava kokonaisuus, ja koronakevät loi toteutukselle poikkeukselliset olosuhteet. Vanhassa kiinteistössä voi törmätä yllätyksiin suunnittelu- ja toteutusvaiheessa. Tällöin keskeistä on kyky ennakoida ja reagoida yllättäviin tilanteisiin nopeasti ja joustavasti.

Säästötavoitteena energiaremontissa oli 8 %:n energiansäästö ja 20,9 %:n investoinnin tuotto

Talotekniikka yleensä on ennalta arvattavaa, mutta rakennuksen suojelumääräykset ja aurinkopaneelit antoivat projektipäällikölle lisähaasteen. Aurinkopaneelien asennus sujui kaltevalle katolle lopulta sujuvasti. Kiitämme Helsingin kaupungin rakennusvalvontaa asiallisesta lupakäsittelystä.

Jii Van, Projektipäällikkö, EcoReal

Tilaajana saimme yhden sopimuskumppanin kautta kaikki tarvittavat palvelut vaivattomasti ja läpinäkyvästi. Energiaremontti toteutettiin asiantuntevasti projektinjohtourakkana, ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.

Kimmo Okker, Kiinteistöpäällikkö, Oy Julius Tallberg Ab

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto  EcoReal.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.