IlmastoAreena keskustelee avoimesti ilmastonmuutoksesta, Ii

Ajatus IlmastoAreenasta syntyi iiläisen kehittämisyhtiö Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotoveden mukaan yhtiön pitkäaikaisesta unelmasta kanavoida Iin onnistunut ilmastotyö koko Suomelle avoimeksi ilmastotekojen juhlaksi. Tapahtuman toivottiin innostavan kaikki mukaan ilmastotyöhön.

”Halusimme mukaan kaikkien näkökulman, niin valtion johdon, kansalaisten, tieteen, taiteen, viihteen, yritysjohdon kuin kyläyhdistystenkin. Sanan on oltava vapaa, jotta saamme aikaan aitoa sitoutumista ja tekoja. Koimme, että Suomi tarvitsee IlmastoAreenan ja luonnollinen paikka sille on Ii, joka on pystynyt näyttämään esimerkkiä kannattavassa ilmastotyössä”

Leena Vuotovesi

 

Kaikille avoin ja maksuton Ilmastofestivaali on tuotettu mahdollisimman vähäpäästöisesti, hyödyntäen uusiutuvaa energiaa, kestäviä liikkumismuotoja sekä uudelleenkäytettyjä ja -käytettäviä rakenteita. Koska suurimmat päästöt tulevat paikalle matkustamisesta, on puhujille ja festivaalikävijöille järjestetty sähköautokyytejä sekä Oulusta uusiutuvalla dieselillä kulkevia ilmaisbussikuljetuksia ja kimppapyöräilyä. Lähipalveluiden suosiminen tukee paikallisia yrityksiä sekä pienentää logistiikan päästöjä, ja tuotantopalaverien etäyhteysmahdollisuudet säästävät ajettuja kilometrejä.

IlmastoAreena on osa Micropoliksen vetämää kolmivuotista (2019-2021) ilmastoviestintähanketta, jota rahoittaa Maaseuturahasto. Ympärivuotinen keskustelu viestintähankkeessa kiteytyy vuotuisasti ilmastofestivaalina, jolloin estraadille tuodaan uusin tieto ja ratkaistaan ilmastoasioita yhdessä. IlmastoAreena valittiin elokuun 2019 Hinku-palkinnon saajaksi. IlmastoAreena järjestetään jälleen elokuussa 2020 Iissä.

Väkeä oli paikalla runsaasti, asia kiinnostaa ihmisiä

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto kunnalle Ii.
Loikka-arkisto  FISU-verkosto.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.