Kangasalan koululaisille 100 yhteiskäyttöpyörää

Kangasalan kaupunki voitti yhdessä Kuopion kanssa Fiksusti kouluun -haastekilpailun. Likes-tutkimuskeskuksen ja Sitran hankkeen alaisessa kilpailussa tavoitteena on lisätä koululaisten hyötyliikuntaa ja pienentää hiilijalanjälkeä. Kangasalalle annetttiin hankkeesta 25 000 euroa tavoitteiden saavuttamista varten.

Konkreettisuus ja monistettavuus siivittivät meidät voittoon

Jarkko Liuha, apulaisrehtori, Vatialan koulu

Jopot on jaettu Kangasalan 15 koulun kesken ja kohderyhmänä ovat sellaiset oppilaat joilla ei ole mahdollisuutta tuoda omaa pyörää kouluun. Pääasiassa uusilla pyörillä poljetaan liikuntapaikoille ja luontoretkille. Hienoa on myös se että oppilaille opetetaan pyörän kunnossapitoa teknisen käsityön ja askartelun tunneilla.

Lue lisää: Kangasala hankki sata yhteiskäyttöpyörää koululaisille – Niillä kuljetaan liikuntapaikoille ja luontoretkille: ”Me halutaan pyöräilemään metsään!”, Aamulehti, 2019

© Oskari Auvinen, Twitter

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.