MSK Plast: Tehtaan tyhjäkäyntikävely osoittaa energian tuhlauksen

MSK Plast Kuva: MSK Group

Muoviosia valmistava MSK Plast kävi tehdassalit järjestelmällisesti läpi hiljaisena aikana löytääkseen energiaa turhaan kuluttavia kohteita. Kävelyiden aikana löytyikin kymmeniä kohteita, jotka kuluttavat energiaa turhaan. Energiatehokkuussopimukseen liittyneen MSK Plastin ratkaisu on voittanut Vuoden Energianerokas -tunnustuksen vuonna 2019.

Idea tyhjäkäyntikävelyistä tuli maankuormauskoneita valmistavalta Volvo CE:ltä, joka on MSK Plastin tärkeä asiakas. Tyhjäkäyntikävelyt käydään hiljaisena aikana, jolloin korjauskohteet, kuten tuotantokoneiden tyhjäkäynnin kuulee ja huomaa helpommin. Kierroksen tekee ryhmä, johon kuuluvat edustajat johdosta, tuotannosta sekä huollosta. Huomiota kiinnitetään muun muassa turhaan päällä oleviin laitteisiin ja valaistukseen, ilmanvaihtoon, vuotaviin hanoihin ja paineilmajärjestelmiin. Ensimmäisen tyhjäkäyntikävelyn aikana löytyi kaikkiaan 60 yksittäistä energiatehokkuustoimenpidettä. Energiatehokkuustoimet ovat monesti vain toimintatapoihin liittyviä ratkaisuja, joten henkilöstön ja johdon teoilla ja sitoutumisella on suuri vaikutus energiatehokkuuden parantamiseen.

Vuoden Energianerokas -tunnustuksen myöntävät työ- ja elinkeinoministeriö, Energiavirasto ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva. Kilpailun asiantuntevan tuomariston mielestä teko oli suoraviivainen ja kustannustehokas tapa selvittää tarpeetonta energiankulutusta tehtaan tuotannon ulkopuolisena aikana. Teko on helppo ja monistettava. Lisäksi se osoittaa, että energiankäytön tehostaminen ei aina vaadi suuria investointeja, vaan parantamiskohteita on mahdollista löytää pienelläkin vaivalla.

Alkuperäisen artikkelin voit lukea kokonaisuudessaan energiatehokkuussopimusten sivuilta:

https://energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/msk-plast-tyhjakayntikavely-paljastaa-energian-tuhlauksen/

Mitä ovat energiatehokkuussopimukset?

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Sopimustoiminta kattaa noin 60 % Suomen kokonaisenergiankäytöstä. Mukana on satoja yrityksiä tuhansine toimipaikkoineen ja yli 100 kuntaa ja kuntayhtymää, jotka ovat sitoutuneet sopimusten energiatehokkuustavoitteisiin. Kuluva sopimuskausi ovat voimassa vuoteen 2025 asti.

Lisätietoja: https://energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle Motiva.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.