Ylöjärven kaupunki hyödyntää kierrätyskalusteita ja työvalmennuskeskuksen korjauspalveluita toimitilojensa kalustamisessa

Kirjoittanut: Syke yhteistyössä Ylöjärven kaupungin ja Työvalmennuskeskus Valpron kanssa.

Ylöjärven kaupungin toimipisteitä kalustetaan kierrätyskalusteilla. Tavaroiden elinikää pidennetään korjaamalla ja kunnostamalla rikkinäiset kalusteet Työvalmennuskeskus Valpron pajalla, jossa palveluihin kuuluvat erilaiset kunnostus- ja korjaustyöt, korjausompelu, pienimuotoiset puusepäntyöt sekä huonekalujen entisöinti ja maalaus.

Kalustekierto on hyvä lisä Ylöjärven kaupungin hiilineutraalisuuteen tähtäävässä tavoitteessa vuoteen 2030 mennessä.

Sari Soini, kehitysjohtaja, Ylöjärven kaupunki

Esimerkiksi Topintuvalle asettuneet Metsäkylän koulun oppilaat pääsivät aloittamaan edellisen lukuvuotensa pajalaisten kunnostamilla pulpeteilla, pöydillä, kaapeilla ja kenkätelineillä. Pihan leikkipaikka sai uuden maalikerroksen ja kiipeilytelineen seinät uusittiin vanerilla. Urheilutalolla ja Viljakkalan paloasemalla puolestaan kuntosalien varustus sai lisää käyttövuosia, kun kuntoilulaitteiden penkkien päälliset uusittiin tänä vuonna. Erinäiset verhoilu- ja päällystystyöt ovatkin suosittuja kunnostustöitä kaupungin toimitiloissa, ja esimerkiksi toimistojen, päiväkotien ja koulujen työtuolit ja sohvat saavat verhoilun avulla uuden elämän. Verhoiluun ja muihin tekstiilitarpeisiin käytetään mahdollisuuksien mukaan Nextiilin keräämiä uusio- ja uudelleenkäyttömateriaaleja. Vanhat käyttöön kelpaamattomat tekstiilit taasen kerätään eläinhoitoloille vielä kerran hyödynnettäväksi.

Vihreä lipasto kirjavila vetonupeilla, pinkiksi ja vihreäksi maalattuja pulpetteja, kirjava kenkäteline, kirjavat lastenpenkit ja kiipeilyteline.
Valpron pajalaiset loihtivat Topintuvan kalusteille ja pihan kiipeilytelineelle uudet ilmeet.

Ylöjärven kaupunki kuuluu Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaan Hinku-verkostoon, jonka jäsenkunnat tavoittelevat 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Kunnostuspaja tukee työllistymistä ja työnhakijoiden hyvinvointia

Työvalmennuskeskus Valpro tarjoaa kuntouttavia työllistymispalveluja 18–65-vuotiaille ylöjärveläisille työttömille työnhakijoille. Valpron valmennuksen tavoitteena on vahvistaa asiakkaiden työ- ja toimintakykyä ja auttaa valmennettavia löytämään kontakteja työelämään. Oman osaamisen tunnistaminen kohottaa myös itsetuntoa ja lisää psyykkisiä voimavaroja.

Työpajojen asiakkaat saavat yksilöllistä valmennusta erilaisiin työtehtäviin ja etenevät haluamiinsa suuntiin työvalmennuksen aikana. Asiakkaat ja työntekijät ovat innolla mukana toiminnassa, sillä työstä on konkreettista hyötyä kaupungille ja tekeminen on niin sanotusti järkevää.

Sami-Petteri Virtanen, johtava tekninen työvalmentaja, Valpro

Iso osa Valpron asiakkaista työllistyy tai lähtee koulutukseen, ja asiakaspalaute on ollut positiivista. Kiitosta on tullut etenkin yksilöllisestä valmennusotteesta. Asiakkaat kertovat kokevansa työllistymispalvelut merkityksellisiksi ja heitä eteenpäin auttaviksi. Jokaiselle valmennettavalle tehdään valmentajan kanssa henkilökohtainen valmennussuunnitelma, jonka tavoitteena voi olla esimerkiksi palkkatyön tai työkokeilun löytyminen tai opiskelupaikan haku. Työvalmennusmuodot ovat monipuolisia ja valmennus voidaan toteuttaa asiakkaan tarpeen mukaan joko yksilö- tai ryhmävalmennuksena. Myös yritykset ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön Valpron kanssa. Esimerkiksi rekrytointiprosessit ovat nopeampia ja työn aloitus sujuu sulavammin, kun työkokeilijat ovat saaneet Valprossa jo ennalta hyvän valmennuksen.

Lisätietoa

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto kunnalle Ylöjärven kaupunki.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.