Yritysesimerkki: Biojätteen kierrätys vaivattomaksi osaksi arkea

BER-järjestelmän toiminta kerrostalossa kuvattuna piirroksena
BER-järjestelmän toiminta kuvattuna

Biojäte ei ole arvotonta jätettä, vaan arvokas uusiutuvan energian raaka-aine

BER Oy:n innovatiivisen biojätteen kierrätysjärjestelmän avulla biojäte kerätään talteen ja mahdollistetaan sen kierrätys ja jatkojalostus vaivattomalla tavalla. Yrityksen nimi muodostuu sanoista bioenergy recycling – nimellä halutaan korostaa, että biojäte on arvokas uusiutuvan energian raaka-aine, eikä arvotonta jätettä.

Näin BER™-järjestelmä toimii

Keittiöissä on jätemylly, jonka kautta biojäte kulkeutuu omaa putkeaan pitkin umpinaiseen biojätesäiliöön (BER™-säiliöön). Sieltä biojäte imetään imuautolla ja kuljetetaan jatkojalostukseen. Jätemyllyyn laitettavan biojätteen sekaan lasketaan vettä, jotta biomassa kulkeutuu putkea pitkin BER™-säiliöön. Ylimääräistä vettä on turha säilöä tai kuljettaa, joten BER™-säiliössä suurin osa selkeytyneestä vedestä johdetaan viemäriverkostoon.

Biojätettä ei tarvitse kerätä erikseen, vaan sen voi kaataa suoraan jätemyllyyn. Jätemylly sijoitetaan keittiössä tiskialtaan alle, jolloin se ei aiheuta näkö- tai hajuhaittoja. Jätemyllyyn voi laittaa kaikki normaalit koti- ja suurtalouskeittiöissä kertyvät biojätteet, kuten ruoantähteet, hedelmien ja vihannesten kuoret sekä pienet luut.

Biojätteen kierrätys vaivattomaksi osaksi arkea

BER™-järjestelmä tekee biojätteen kierrätyksestä nykyistä kierrätysmallia helpompaa ja hygieenisempää. Taloyhtiöihin ja asuinalueille asennettu BER™-järjestelmä nostaa asuntojen arvoa sekä lisää alueen viihtyvyyttä. Yhteisen kierrätysjärjestelmän ansiosta biojäteastiat jäävät taloyhtiöiden jätepisteiltä pois, poistaen samalla myös ikävän ongelman – astioiden luona vierailevat kiusalliset eläimet. BER™-järjestelmä on konkreettinen ratkaisu ongelmalliseen biojätteen kierrätykseen.

BER™-järjestelmä on useamman vuoden aikana Suomessa tapahtuneen suunnittelu- ja tuotekehitystyön tulos. Kehitystyön aikana on konsultoitu eri kiertotalouden ja talotekniikan alan ammattilaisia ja järjestelmä on testattu toimivaksi vuoden 2021 viimeisellä vuosineljänneksellä. Kaikki BER™-järjestelmässä käytettävät osat ja materiaalit ovat CE-merkittyjä tai tyyppihyväksyttyjä.

Lisätietoja osoitteessa: www.ber.fi

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.