On ollut mahtava seurata miten yritys on kehittynyt pienestä autotallikoelaitoksesta jatkuvasti kehittyväksi kemianalan kierrätysprosessiksi.
Toimitusjohtaja Sami Häkkinen
Inosence Polyol Oy on vuonna 2015 Tampereella perustettu yritys. Vahvuutemme on kyky tuottaa korkealaatuisia, yhden mikronin tarkkuudella suodatettua polyesteripolyolia asiakkaillemme eristysteollisuuteen. Tuotannossa, joka perustuu täysin omaan innovaatioomme, hyödynnämme kierrätettyä PET-muovia. Prosessi on läpikäynyt pitkän kehityshistorian, jonka aikana on siirrytty laboratorio-olosuhteista koelaitoksen kautta kaupalliseen toimintaan.
Viinipullojen etiketeistä eristettä
Tarvittava raaka-aine, puhdistettu ja väritön PET-muovi tulee eri toimittajilta. Yksi toimittajistamme on UPM Raflatac, joka on tuottaa etikettejä mm. viinipulloihin ja pesuainepakkauksiin. Etikettien silikonilla päällystetty taustanauha aiheuttaa haasteita materiaalin kierrätykseen. Inosencellä kehitetyssä prosessissa tämä haastava materiaali pystytään käyttämään hyväksi.
Yritys etsii aktiivisesti uusia raaka-aineen toimittajia ja yhteydenottoja toivotaankin yrityksiltä, joilta syntyy PET-muovia sivutuotteena tai jätteenä.
Edelläkävijän ratkaisu
Kierrätysmuovista valmistettu polyesteripolyoli auttaa vähentämään jätteen määrää, säästämään luonnonvaroja ja pienentämään eriste- ja rakennusteollisuuden elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia. Eristeteollisuuden kautta polyesteripolyoli saa pitkän ja hyödyllisen elämän, sillä se kestää eristeissä vuosikymmeniä ja siitä valmistettujen eristeiden lämmöneristysominaisuudet ovat huippuluokkaa.
Asiakkaistamme salolainen FinnFoam käyttää tuottamaamme kierrätyspolyolia 100 prosenttisesti PIR-eristelevyjen toisena pääraaka-aineena. Enemmän inosence ja FinnFoamin yhteistyöstä voit lukea täältä
Jatkuvaa kehitystä
Yrityksen toiminnan kehittyminen on ollut jatkuvaa. Laboratorio-olosuhteista on siirrytty tällä hetkellä 11 henkeä työllistävään kemian-alan laitokseen. Toiminnan laajentamisen eteen tehdään töitä jatkuvasti. Tänä vuonna laitoksen alueella on investoitu varastointitilaan, ja varastointikapasiteetti on noussut tämän myötä 50 tonnista 250 tonniin.
Myös tuotantoprosessia kehitetään jatkuvasti. Viimeisenä kehityksen tuloksena on ollut prosessista sivutuotteena syntynyt glykoli, joka voidaan nykyään myydä uudelleen käytettäväksi eri käyttötarkoituksiin.
Täältä pääset lukemaan YLE:n 30.3.2022 julkaiseman jutun Inosencen toiminnasta