Kimppa-autokokeilu sähköautolla, Ii

Iissä on meneillään kimppa-autokokeilu. Kunnan henkilöstön työajoihin ostettua täyssähköautoa voi vuokrata yksityismenoihin kuten esimerkiksi asiointi- ja harrastusmatkoihin, arkisin klo 17–00 ja viikonloppuisin klo 06–00.

Kokeilussa yritetään kerätä tietoa idean toimivuudesta ja tarpeellisuudesta sekä hyödyntää auton käyttämättömiä aikoja. Varsinaisesta auton vuokrauksesta vastaa oululainen CarDen Oy, joka huolehtii auton huolloista, vakuutuksista ja vuokramaksuista.

Auton varaaminen, maksaminen ja ovien avaus/lukitus tapahtuu CarDenin verkkosivulla. Vuokrahinta autolle on 10€/tunti. Auton nouto, palautus sekä latauspaikka ovat Iin kunnanviraston edessä. Paikalla on myös ohjetaulu palveluun tutustumista varten. Auton ajosäde täyteen ladattuna on noin 220km.

Hyundai Ionic, täysssähköauto jonka ajosäde ladattuna on noin 220 km

 

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto kunnalle Ii.
Loikka-arkisto  FISU-verkosto.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.