Tee ilmastoteko, osta hävikkiolut – yritysesittelyssä Wasted

Leipä on suurin yksittäinen hävikkiruoka Suomessa. Kuluttajat ovat tottuneet laajaan valikoimaan tuoretta leipää, joten hävikkiä syntyy väistämättä, sillä leivän kiertoaika on lyhyt. Leipää jää hävikkiin niin paljon, etteivät edes ruoka-aputoimijat pysty kaikkea ottamaan vastaan. Siitä lähti idea keksiä hävikkileivälle uusia käyttökohteita ja syntyi Wasted hävikkileipäolut.

From Waste to Taste ry:n tiimi haastoi olutkoulutuksia järjestävän Brewniversen kokeilemaan, voisiko hävikkileivästä tehdä olutta. Ensimmäiset testierät onnistuivat hyvin ja nyt leipäoluen valmistusta halutaan laajentaa ja tarjota kaikille halukkaille tilaisuus osallistua tähän mielenkiintoiseen kokeiluun. Kyseessä olevan tuotteen alkoholipitoisuus on alle 2,8 %, jolloin se luokitellaan elintarvikkeeksi eikä alkoholijuomaksi.

Suomen ympäristökeskus kävi Hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla Lapinlahden Lähteellä 15.9.2018 haastattelemassa paikalla olevia toimijoita ja yrityksiä. Videossa toiminnanjohtaja Satu Vainio From Waste to Taste ry:ltä kertoo hävikkiruoasta ja Brewniversen kanssa tehdystä hävikkileipäoluesta, Wastedistä.

”Meidän mielestä kiertotalous ja hävikki ei saa olla syyllistävää. Sen pitää olla hauskaa, jos me oikeasti halutaan ihmisiä mukaan. Ja mikäs olisi sen mukavampaa kuin olut”, Vainio sanoo.

From Waste to Taste -hanke taistelee ilmastonmuutosta vastaan pelastamalla viikoittain tuhansia kiloja ruokaa, joka on vaarassa joutua hukkaan. Suomen ensimmäisen hävikkiruokaravintola Loopin lisäksi Wastediä saa jo eri puolilta Helsinkiä.

Lue lisää:

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle From Waste to Taste ry.
Loikka-arkisto toimijalle Wasted.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.