Hotelli ja luontokeskus Kolilla öljystä lämpöpumppuihin

Break Sokos Hotel Koli ja Luontokeskus Ukko siirtyivät öljylämmityksestä maalämpöön ja täydentävään vesi-ilmalämpöön joulukuussa 2018. Samalla otettiin käyttöön maakylmä kiinteistön jäähdyttämiseen.

Kolilla kansallispuiston keskellä on tietysti jo ympäristöllisesti tärkeää toimia mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä.
Myös käyttökustannukset ovat pienemmät kuin öljylämmityksellä, sanoo Break Sokos Hotel Kolin Hotellinjohtaja Marko Riikkinen.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa omalta osaltaan pyrkii kaikissa hallitsemissaan kiinteistöissä toimimaan niin, että öljylämmityksestä luovutaan ja siirrytään vähempi päästöisiin lämmitysmuotoihin. Haluamme olla mukana haastamassa alueella toimivia toimijoita pitämään Pohjois-Karjalan ainutlaatuisen luonnon ainutlaatuisena ja pyrkimään kaikin tavoin vähentämään hiilijalanjälkeään, lisää Riikkinen.

Järjestelmä on toiminut loistavasti ja melkein kymmenen vuoden työ tämän ympäristöteon hyväksi on lopulta saavuttanut tavoitteensa.

Marko Riikkinen, hotellinjohtaja

Asennettujen neljän 90 kilowatin maalämpöpumpun energiansaantia varten kohteeseen porattiin yhteensä 35 kpl n. 315 metriä syvää maalämpökaivoa. Hotellin saamien laskelmien mukaan öljylämmityksestä poistuminen vähentää hiilidioksidipäästöjä 326 tonnilla vuosittain ja tuo 87 000 euron säästöt öljyn hinnan ollessa 0,742 €/litra ja sähkön hinnan ollessa 0,08 €/kWh.

Takaisinmaksuaika 984 000 euron investoinnille on 11 vuotta. Investointi totetutettiin yhteistyössä Metsähallituksen ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kesken.

Break Sokos Hotel Koli ja Luontokeskus Ukko, taustalla Pielisen kansallismaisemaa. Kuva: Sokos Hotel Koli

Lisätietoja:

Break Sokos Hotel Kolin nettisivut

 

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle EconomisE – kiinteistöjen ilmastopäästöt alas.
Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Tämän sivuston sisältö edustaa ainoastaan EconomisE-projektin näkemyksiä. EASME / Euroopan komissio ei ole vastuussa sivuston sisältämän informaation mahdollisesta käytöstä.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.