Nollahukka-toimintaa ja vinkkejä Zero Waste Finland ry:ltä

Zero Waste Finland ry on keväällä 2018 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on sekä edistää että kehittää kestävää elämäntapaa ja zero waste -toimintaa Suomessa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Helena Marttilan mukaan Zero Waste Finlandin tavoitteena on täysin jätteetön Suomi. Marttilan korostaa, että pelkkä kierrätys ei ole kestävä ratkaisu vaan on pyrittävä siihen, että alun alkaen valitsisimme pakkauksettomia tuotteita.

Nollahukkaelämä voi kuulostaa hastavalta ja siksi Marttiala kannustaakin aloittamaan yksinkertaisista teoista. Hän neuvoo kiinnittämään arjessa huomiota, siihen mistä roskaa eniten syntyy, luopumaan kertakäyttöisistä tavaroista ja uskomaan omiin mahdollisuuksiin vaikuttaa.

”Sillä on merkitystä mitä ihan joka ikinen meistä myös täällä Suomessa tekee, sillä meidän hiilijalanjälki on tosi iso verrattuna moneen muuhun maahan. Pienistä teoista se lähtee”, Marttila summaa.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.