Samalla lipulla bussiin, ratikkaan ja junaan Tampereen kaupunkiseudulla!

Kuvassa Nyssen matkakorttia leimataan juna-asemalla ennen junaan nousua. Kortin ja leimauslaitteen takana näkyy VR:n juna.
Kuvan lähde: Nysse

Nyssen ja VR:n välinen yhteistyö alkoi melkein 10 vuotta sitten ja sen ensimmäinen tuotos oli 30 vuorokauden matkaoikeuden antanut Nysse + VR seutulippu. Yhteistyön alkuajoista on tultu kauas, sillä Nyssen ja VR:n lippuyhteistyö saavutti tänä keväänä syvimmän muotonsa, kun kausilippujen ja mobiililippujen lisäksi myös arvoliput lisättiin lippuyhteistyön piiriin. Nyssen liput antavat nykyään matkaoikeuden Nyssen bussien ja ratikan lisäksi myös Tampereen kaupunkiseudulla kulkeviin VR:n juniin.

Yhteistyö kahden julkisen liikenteen järjestäjän välillä syntyi Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviidan mukaan sen hyödyllisyyden oivaltamisesta. ”Yhteistyöhön johti havainto siitä, että junaliikenne muodostaa Tampereen seudulla keskeisen palvelun. Nokian, Oriveden, Lempäälän ja uusimpana Tesoman seisakkeen välillä voi tehdä seudun sisäisiä matkoja.”

VR:n yhteiskuntasuhteiden ja kansainvälisten asioiden johtaja Jonna Juslin kertoo, että VR konserni haluaa edistää matkaketjuja voimallisesti ja lippuyhteistyö edustaa siihen liittyvää digitaalista tulokulmaa. Lippuyhteistyö sujuvoittaa matkaketjuja, kun kulkuneuvosta toiseen vaihtaessa ei tarvitse ostaa uutta lippua eri sovelluksella. Tällainen käytännöllisyys tekee julkisen liikenteen käyttämisestä monille edullisemman ja muutoinkin entistä houkuttelevamman vaihtoehdon omalla autolla kulkemiseen nähden. Toinen tapa, jolla Juslin kertoo VR:n rohkaisevan ihmisiä Tampereella tekemään pitkät matkat junalla, on antamalla 20 prosentin alennuksen liityntäpysäköinnistä Moovy sovelluksen käyttäjille P-Hämpin pysäköintihallissa, joka on Tampereen juna-aseman yhteydessä.

Vihreän liikenteen kehittämisinto tulee esille tamperelaisten toiminnassa.

yhteiskuntasuhteiden ja kansainvälisten asioiden johtaja Jonna Juslin, VR

Sekä Periviita että Juslin toteavat yhteistyön VR:n ja Tampereen kaupungin välillä olevan hyvää ja vähitellen vuosien saatossa tiivistyvää. ”Olemme kokeneet yhteistyön olleen hyvää ja sujuvaa. Vihreän liikenteen kehittämisinto tulee esille tamperelaisten toiminnassa.” Juslin toteaa iloisesti. Seuraavaksi yhteistyö syvenee siten, että Nysse alkaa tilata VR:ltä Tampereen lähijunaliikenteeseen lisää vuoroja.

Lippuyhteistyö on Periviidan mukaan lisännyt julkisilla matkustamista Tampereen seudulla selvästi. Täysin täsmällisiä lukuja matkustajamäärien kehittymisestä on kuitenkin vaikea esittää, koska tarkkoja tilastotietoja matkustajamääristä on kerätty vasta kolmen vuoden ajan. Hän arvioi kuitenkin toimivan lippuyhteistyön lisäävän julkisilla matkustettujen matkojen määrää merkittävästi jatkossakin.

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle Nysse.
Loikka-arkisto toimijalle VR.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.