Keväällä 2022 Haapajärven alakouluilla osallistuttiin Kierrätyssankarit-kampanjaan. Kierrätyssankarit -kampanija on Vestia Oy:n keväisin järjestämä kampanja koulujen ala-luokkalaisille. Kierrätyssankareissa tehdään luokittain jätepassin monipuolisia tehtäviä, joiden avulla opilaat […]
Sektori: Muu (47)
Arcadan kiertotalouden indikaattorit -kurssilla opiskelijat laskivat kiertotalouden mittareita olemassa oleville yrityksille. Yhteistyö yritysten kanssa oli myös osa kansallista REACT projektia, jossa SME yritysten vihreää siirtymää […]
Keski-Suomessa on valtakunnan tasolla pitkä historia biokaasun tuotannossa ja biokaasun edistämisen parissa. Keski-Suomen biokaasun tilaa selvitettiin jo vuonna 2021. Nyt valmistunut selvitys Biokaasun tuotannon vauhdittaminen Keski-Suomessa katsoo […]
Kirjoittajat: Etelä-Karjalan liiton ympäristöasiantuntija Laura Blomqvist (laura.blomqvist@ekarjala.fi) ja projektiasiantuntija Taru Astikainen (taru.astikainen@ekarjala.fi), Saimaan ammattiopisto Sampon oppilaat Emilia Hiiri ja Judy Hyvönen, ja Lappeenrannan kaupungin Maria […]
Tieteellisten artikkeleiden, työpajojen ja asiantuntijahaastattelujen pohjalta syntyi CIRCWASTE -hankkeessa Suomen ruokahävikin suuntaviivat. Ne toimivat ohjenuorana tavoiteltaessa YK:n asettamaa tavoitetta ruokahävikin puolittamiseen ketjun loppupäässä vuoteen 2030 […]
Mistä on kyse? KIELO on mobiilisovellus, josta löytyy kaikki lajitteluun liittyvä tieto samasta paikasta. KIELO:n nimi tulee sanasta kierrätyslogiikka. Sovelluksessa on karttapalvelu, josta käyttäjä voi […]
Pohjois-Iin kylässä lampaat ylläpitävät laiduntamalla uhanalaisten perinnebiotooppien eli niittyjen ja hakamaiden monimuotoisuutta ja perinnemaisemia mm. Hiastinhaaran luontopolun alueella. Perinnebiotoopit ovat pitkään jatkuneen perinteisen maatalouskäytön, laidunnuksen […]
Luonnonperintösäätiö on suojellut reilun neljänkymmenen hehtaarin alueen Enontekiöltä Ylä-Lapin ikimetsäkeräyksen turvin. Uusi suojelualue koostuu kahdesta metsäisestä ja soisesta palstasta, jotka sijaitsevat noin kymmenen kilometrin päässä […]
Kestävän paikallisen ruokajärjestelmän edistäminen vaatii uudenlaisia ja luovia toimintatapoja. Ruuantuotannon heikko kannattavuus korostaa muutoksen tarvetta. Huhtikuusta 2022 alkaen Turussa on kokeiltu uudenlaista kaupunkiympäristön myynti- ja […]