Taide- ja kulttuuritoimijoiden laitelainaamo Keski-Suomessa

Live Herring ry:n projektikoordinaattori Soile Ollikainen ja Jyväskylän taidemuseon museomestari Jarkko Kaunismäki kertovat, että laitelainaamon kautta on jaettu monenlaista tarpeellista, esimerkiksi audiovisuaalisia laitteita.

Live Herring ry:n koordinoima palvelu edesauttaa taide- ja kulttuuritoimijoiden työtä Keski-Suomessa mahdollistamalla erinäisten (usein kalliiden) laitteiden lainaamisen yksittäisten hankintojen sijaan.

Laitelainaamo mahdollistaa isompien tapahtumien ja kokonaisuuksien järjestämisen ilman, että kustannukset pompsahtavat ihan taivaisiin. Lisäksi tällaista toimintaa tarvitaan, jotta tapahtumia on helpompi järjestää ilman, että omistaa hirveästi omaa kalustoa.

Nimetön laitelainaaja

Live Herringin lisäksi mukana toiminnassa ovat Jyväskylän taidemuseo, Keski-Suomen elokuvakeskus, Äkkigalleria, Kankaan palvelu Oy, Jyväskylän taiteilijaseura, Luovan valokuvauksen keskus ry, Hear ry, Taidelaitos Haihatus, Yläkaupungin yö ry sekä Keski-Suomen Harrastajateatteri KeHy ry.

Laitelainaamo on yksi niistä ideoista, joita Jyväskylän kaupunki sai kun se keräsi kansalaisilta kiertotalousideoita Keksi, karsi, korjaa ja kierrätä -ideahaussa osana Circwaste-osahanketta. Lukuisista hyvistä ideoista kuutta tai seitsemää lähdetään testaamaan käytännön kokeiluilla, ja ideahakuja järjestetään Circwaste-hankkeen aikana kokonaisuudessaan kolmesti.

Lisätietoja:

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle CIRCWASTE - Kohti kiertotaloutta.
Loikka-arkisto  FISU-verkosto.
Circwaste-hanke saa EU:lta rahoitusta, jolla hankkeen materiaalit on tuotettu. Materiaaleissa esitetty sisältö edustaa kuitenkin ainoastaan hankkeen omia näkemyksiä, joista EU:n komissio ei ole vastuussa.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.