Hiilineutraalia kaapelien tuotantoa Hyvinkäällä, Keuruulla ja Riihimäellä

Kuva Hinku-teko -tunnustuksen jakamisesta Reka-kaapelille.
Reka Kaapelin Kari Ingalsuo ja Jari Haapala vastaanottavat Hinku-teko tunnustuksen Hyvinkään kaupungin kestävän kehityksen projektipäällikkö Markku Niemiseltä. Kuva: Sanna Jaakkola, Reka Kaapeli Oy

Reka Kaapeli Oy toimittaa kaapeliratkaisuja uusiutuvaan energiantuotantoon, verkonrakennukseen, teollisuuteen sekä asuin- ja toimistorakentamiseen. Tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa: Hyvinkäällä, Keuruulla ja Riihimäellä. Liiketoiminnan ja tehtaiden kehittämisessä panostetaan erityisesti uusiutuvan energian lisäämisen mahdollistaviin kaapeleihin.

Reka Kaapeli Oy on toteuttanut useita merkittäviä toimia oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjen alentamiseksi. Reka Kaapeli Oy on lopettanut toimitukset kohteisiin, joissa rakennetaan uutta fossiilista energiantuotantoa, ja parantanut tuotteidensa kestävyyttä, kierrätettävyyttä ja vähentänyt sähkön hävikkiä.

Vuosien 2020-2021 aikana Reka Kaapeli Oy:n Riihimäen ja Keuruun tehtaille on asennettu 675 aurinkopaneelia. Yritys arvioi niiden tuottavan 130 000 kWh vuodessa. Reka Kaapelin kaikissa tehtaissa valaistus on vaihdettu LED-valaistukseen. Arvioitu energiansäästö on 1 300 MWh vuodessa. Sähkönhankinnassa on siirrytty päästöttömään sähköön.

Dieselkäyttöinen 8 tonnin vastapainotrukki on korvattu sähkötrukilla Hyvinkäällä. Dieselin kulutus on vähentynyt 12 000 litraa ja hiilijalanjälki 32 tonnia CO2e vuodessa. Viimeinen öljylämmitteinen tila muutettiin kaukolämmölle Keuruulla.

Kaikille toimipisteille on asennettu sähköautojen latauspisteet ja sähköpolkupyörien säilytys- ja latauspisteet. Yrityksen hiilijalanjälkilaskentaan on kehitetty yhdessä AFRY Oy:n kanssa laskuri, joka auttaa toiminnan CO2-jäljen ymmärtämisen ja toimenpiteiden tehokkaan kohdistamisen.

Vuonna 2021 Reka Kaapelin oman toiminnan (ns. Scope 1 ja 2) kasvihuonekaasupäästöt olivat noin 70 prosenttia pienemmät kuin vuonna 2019, eli päästövähennys oli n. 2,2 milj. kg CO2e. Jäljelle jääneet päästöt yritys on kompensoinut kansainvälisten luotettavien Gold Standard ja Puro.earth projektien kautta.

Suomen ympäristökeskuksen Hinku-tiimi antoi Hinku-teko-tunnustuksen Reka Kaapeli Oy:lle 12.4.2022. Hinku-teko-tunnustus myönnetään Hinku-verkoston kunnissa toteutettujen toimien joukosta. Valinnassaan otetaan huomioon kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen lisäksi muun muassa taloudellinen kannattavuus, työllisyyden lisääntyminen ja muut aluetaloutta kohentavat vaikutukset.

Lisätietoja:

Reka Kaapeli Oy

Kari Ingalsuo, Laatu-, vastuullisuus- ja turvallisuuspäällikkö, etunimi.sukunimi@reka.fi,  +358 400 850 264

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.