Lappeenrannan Varaamosta tilat juhlille, liikunnalle, kokouksille ja harrastuksille

Liikuntasali

Lappeenrannan kaupunki on avannut varaamopalvelun, jonka kautta asukkaat voivat varata ja vuokrata kaupungin tiloja silloin, kun ne eivät ole muussa käytössä. Tarjolla on esimerkiksi koululuokkia, liikuntasaleja, kokoustiloja, kaupungin toriaukioita sekä saunoja.

Varaamon idea on, että osan ajasta tyhjillään olevat kaupungin tilat saisivat käyttäjiä myös vakikäytön ulkopuolella, esimerkiksi koulupäivien jälkeen iltaisin. Tällä jakamistalouden malliesimerkillä on myös vahva sosiaalinen merkitys. Palvelun toivotaan luovan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä vaikkapa kaveri-, työ- tai naapuriporukan kesken. Palvelu mahdollistaa myös vaikkapa tekstiilien käyttöikää pidentävien korjausompelukurssien ja -tapahtumien järjestämisen laadukkaassa työtilassa.

Lappeenrannan Varaamon vuokrattavista kohteista soveltuvat harrastustiloiksi esimerkiksi koulujen tekstiili- ja puukäsityöluokat, kuvataideluokka ja kotitalousluokka sekä kaupunginteatterin näyttämöt. Vuokrahinta on kohtuullinen – esimerkiksi yllämainittujen koululuokkien tuntihinta on 16 euroa. Miltäpä kuulostaisi lasten synttärikutsut kotitalousluokassa, jossa ensimmäisenä ohjelmanumerona on syntymäpäiväkakun ja muiden herkkujen leipominen ja koristelu yhdessä!

Lisätietoa:

Varaamo on palvelu, jonka kautta asukkaat voivat varata ja vuokrata kaupungin tiloja.

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto kunnalle Lappeenranta.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.