Nollahukka -blogin ja Zero Waste –jäähyväiset jätteille -kirjan kirjoittaja Otso Sillanaukee onnistui mahduttamaan koko vuoden jätteensä yhteen hillopurkkiin. Kuinka hän teki sen ja miten meistä […]
Ranskalainen Justine Davasse asettelee vanhoista tennissukista leikattuja suikaleita puualustalle, jonka reunoja kiertää vino rivi nauloja. Sukkasuikaleet kulkevat ristiin ja limittäin, ikään kuin mattoa kudottaessa. […]
Zero Waste Finland ry on keväällä 2018 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on sekä edistää että kehittää kestävää elämäntapaa ja zero waste -toimintaa Suomessa. Yhdistyksen puheenjohtaja […]
Kodin kestot ry on aloittanut toimintansa Kestovaippayhdistys-nimellä vuonna 2004. Yhdistys on valtakunnallisesti toimiva edunvalvonta- ja harrastejärjestö, jonka tarkoitus on edistää ja tehdä tunnetuksi kestotuotteiden käyttöä […]
Maatalous on kehittynyt viime vuosisatamme puolivälistä asti kemiallisen ja teknillisten innovaatioiden johtamana. Ei voida kiistää, etteikö kehitys olisi tuonut mukanaan viljelyn tehostamisen hyötyjä. Hevonen on […]
From Waste to Taste ry:n pyörittämän hävikkiruokaravintola Loopin, Helsingin Teurastamolla artesaanijäätelöä valmistava jäätelöbaari Jädelinon ja Järvikylän Yrttien yhteistyössä kehittämä hävikkijäätelö Jätelö muuttaa suhtautumista arkiseen ruokahävikkiin. […]
Leipä on suurin yksittäinen hävikkiruoka Suomessa. Kuluttajat ovat tottuneet laajaan valikoimaan tuoretta leipää, joten hävikkiä syntyy väistämättä, sillä leivän kiertoaika on lyhyt. Leipää jää hävikkiin […]
Haastattelussa Riku ja Lauri esittelevät palvelua: Katso videolta mitä käyttäjät ovat palvelusta mieltä: Fiksuoruoka.fi on vuonna 2016 perustettu nopeasti kasvava verkkopalvelu, josta voi tilata postipakettina […]
Hävikkiruoan vähentämiseen pyrkivän Waste to Taste ry:n pyörittämä Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop muuttaa hävikin herkuiksi. Globaalisti noin 30 prosenttia eli 1,3 miljardia tonnia kaikesta tuotetusta ruoasta […]