From Waste to Taste ry:n pyörittämän hävikkiruokaravintola Loopin, Helsingin Teurastamolla artesaanijäätelöä valmistava jäätelöbaari Jädelinon ja Järvikylän Yrttien yhteistyössä kehittämä hävikkijäätelö Jätelö muuttaa suhtautumista arkiseen ruokahävikkiin. […]
Leipä on suurin yksittäinen hävikkiruoka Suomessa. Kuluttajat ovat tottuneet laajaan valikoimaan tuoretta leipää, joten hävikkiä syntyy väistämättä, sillä leivän kiertoaika on lyhyt. Leipää jää hävikkiin […]
Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, […]
Suomessa poistuu käytöstä vuosittain yli 70 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä. Jo pelkästään teollisuuden puolelta sitä tulee noin 20 miljoonaa kiloa, ja kotitalouksissakin määrät ovat kymmenissä miljoonissa. Dafecor Oy […]
Vuosina 2015-2017 Suomen satavuotisjuhlavuotta varten remontissa olleen Eduskuntatalon remontinaikainen näköispeite sai uuden elämän uusiotuotteina. Katso alta Globe Hopen video prosessista: Globe Hope lunasti helmikuussa 2017 […]
Tampereen ja Nokian kuntien alueella Kolmenkulmassa sijaitsee jätehuollon toimintoihin keskittynyt yritysalue ECO3. Hyvällä logistisella risteyskohdalla olevalla alueella toimii yrityksiä, jotka tekevät yhteistyötä kiertotalouden edistämiseksi. Alueelle […]
Tänä vuonna (2017-2018) yli 145 000 kotitaloutta osallistui kinkkutemppuun, eli palautti joulukinkkujensa paistinrasvat 150:een eri puolilta Suomea löytyviin keräysastioihin. Kerätystä jäterasvasta jalostettiin dieselautoihin suoraan sopivaa, vähäpäästöistä […]