Tyngän aluekoulun ilma-vesilämpöpumpun käyttöönotto öljynkulutuksen vähentämiseksi

Tyngän aluekoulu on yksisarjainen alakoulu, luokat esiluokasta kuudenteen luokkaan. Koulu sijaitsee lähellä Tyngän myllyä kauniissa, rauhallisessa jokirantamaisemassa. Kerho- ja iltakäyttöön koulu tarjoaa tilavat ja tarkoituksenmukaiset puitteet. Esimerkiksi koulun korkeaan liikuntasaliin mahtuu täyspitkä lentopallokenttä.  Pihaympäristö kenttineen ja latureitteineen palvelee hyvin sekä kesä- että talvikäyttöä ja antaa virikkeitä opetukseen ja välitunneille. Luonnonläheisellä sijainnillaan, viihtyisällä ulkonäöllään, nykyaikaisilla opetusvälineillään ja asiantuntevalla henkilökunnallaan Tyngän aluekoulu tarjoaa turvallisen ja laadukkaan oppimis- ja harrastusympäristön.

Tyngän aluekoulu on rakennettu 2010 jolloin lämmitysratkaisuksi valittiin öljylämmitys, koska alueella ei ollut kauko,- eikä aluelämpöä.

Vuonna 2018 Tyngälle asennettiin viiden vuoden leasing toimituksena kaksi ilma-vesilämpöpumppua, jotka on yhdistetty kiinteistön vesikiertoiseen lämmitysverkostoon öljylämmityksen rinnalle. Tehtyjen laskelmien perusteella vuotuinen säästö energian kulutuksessa on n. 5000 € vuodessa ja investoinnilla on saatu pienennettyä öljyn kulutusta n. 10 000 l vuodessa. Kannattavuudessa täytyy ottaa huomioon, että sähkönkulutus Tyngän aluekoululla on noussut merkittävästi lämpöpumppujen takia. Ostamamme sähkö on Helenin ”CO2 vapaata” sähköä, minkä  näkökulmasta katsottuna CO2 päästövähenemä on vuositasolla 26,6 t-CO2.

Järjestelmä maksetaan toimittajalle 5 vuoden aikana, jonka jälkeen se on Kalajoen kaupungin omaisuutta.

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto kunnalle Kalajoen kaupunki.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.