Venka&Vinka – ylijäämämateriaalit koruiksi

Suomen ympäristökeskus kävi Iin IlmastoAreenassa 23.8.2019 haastattelemassa paikalla olevia toimijoita ja yrityksiä. Videolla Anna-Mari Vähäkangas kertoo Venka&Vinka-yrityksen toiminnasta ja esimerkiksi siitä, miten kierrätysmateriaaleja voi turvallisesti käyttää designkorujen valmistuksessa.

Hyödynnetään muistoja ja symboliikkaa ja niitä kaikkia sympaattisia ominaisuuksia mitä materiaaleista löytyy.

Anna-Mari Vähäkangas

Ekologisia designkoruja valmistava Venka&Vinka, valmistaa korunsa erilaisista kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. 2013 perustettu Oululainen käsityöyritys haluaa hyödyntää muutoin kaatopaikalle menevät hukkamateriaalit ja antaa niille uuden elämän designkorujen muodossa. Nimi Venka&Vinka on iloinen sekoitus yrityksen perustajan Katri Luttisen tytärten nimistä.

Mallistoja Venka&Vinka ovat tehneet mm. kierrätysnahasta, polkupyörän sisäkumeista, festivaalin ylijäämämateriaaleista kuten VIP-passeista ja rannekeista sekä vanhoista metallikolikoista (Suomen Penni). Kaikki tuotteet on testattu, jotta ne sopivat turvallisesti korumateriaaleiksi.  Suurin osa koruista on täysin käsin leikattuja, joten ne voivat olla erikokoisia ja niissä jokaisesta oma yksilöllinen leimansa.

Venka&Vinka on yhtenä osakkaana kauppapaikka Ossuuskunta AittaPuttiikissa, joka on tunnelmallinen punainen makasiini Oulun Kauppatorilla, aitassa numero 12, josta löytyy laaja valikoima käsityöyrittäjien tuotoksia. Venka&Vinkan Työtilat löytyvät Pikisaaressa Villatehtaan tiloista. Se on entisen käsityöalan oppilaitoksen tiloissa, johon Kulttuurikiihdyttämö TILA on luomassa kulttuurikeskusta ja toimipisteitä luovan alan yrityksille ja yksityisille kulttuurintuottajille.

Lisätietoja:

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle Ossuuskunta AittaPuttiikki.
Loikka-arkisto toimijalle Venka&Vinka.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.