Aallonharja on Espoon Otaniemessä sijaitseva toimistokiinteistö, jossa toimii kaksi lounasravintolaa, toimistoväen suosima Waves by Dylan (dylan.fi) sekä Haukilahden lukion kouluruokala. Ravintoloiden ilmanvaihto perustui aiemmin tyypilliseen […]
ravintola (7)
Euroopan itäisin cocktailbaari Another Doggy avattiin Joensuuhun marraskuussa 2019. Itä-Lontoolaishenkisen Another Doggyn tärkeimpiä toimintaa ohjaavia arvoja ovat huumori, kestävä kehitys, yhteisöllisyys ja yllätyksellisyys. Innovatiivisuus on […]
Ravintolakortteli on Oulussa toimiva ravintolaperhe, johon kuuluvat Rauhala ravintola-pâtisserie, Tuba Food & Lounge ja Voimala 1889. Ravintolakorttelin sydämenä toimii ravintoloiden sisäpihalle jäävä Tapahtumatori. Ravintolakortteli sijaitsee […]
Helsingin Punavuoressa sijaitseva Nolla on zero waste -ravintola, mikropanimo ja baari, mutta myös kestävän ravintolakulttuurin konsepti, joka jatkuvasti kehittyy ja muuttaa muotoaan. Nollan tarina alkoi […]
Ruokahävikin globaalit ympäristövaikutukset ovat jopa neljä kertaa suuremmat kuin kaikilla maailman lennoilla yhteensä. Pelkästään neljänneksen Suomen ravintola-annoksista valmistavalla koulusektorilla ruokaa jää syömättä keskimäärin 18,4 prosenttia […]
Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt työkalun ruokahävikin mittaamiseen ja vähentämiseen. Lukeloki-niminen työkalu on tarkoitettu linjasto- ja annosravintoloiden käyttöön. ”Ravintoloissa syntyy usein paljon ruokahävikkiä, tyypillisesti jopa 15 […]
Hävikkiruoan vähentämiseen pyrkivän Waste to Taste ry:n pyörittämä Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop muuttaa hävikin herkuiksi. Globaalisti noin 30 prosenttia eli 1,3 miljardia tonnia kaikesta tuotetusta ruoasta […]