Hukka ai – älykästä ruokahävikin hallintaa

lautashävikki

Ruokahävikin globaalit ympäristövaikutukset ovat jopa neljä kertaa suuremmat kuin kaikilla maailman lennoilla yhteensä. Pelkästään neljänneksen Suomen ravintola-annoksista valmistavalla koulusektorilla ruokaa jää syömättä keskimäärin 18,4 prosenttia mikä tarkoittaa vuositasolla noin 25 miljoonan euron ylimääräisiä kustannuksia. 2020 lähtien Euroopan unionin maiden on laskettava toteutunut elintarvikejätteensä kaikissa viidessä ruokaketjun osassa ja raportoitava se EU:lle vuosittain. Hävikki pitäisi puolittaa 2030 mennessä. Tähän mennessä missiossa on ollut yksi mutta: hävikin seuraamiseen ei ole ollut oikeita työkaluja.

Mis sie tarvitset oikei hyvvää hävikkiseurantaa. Täs siul on sellane.Hukka

Hukka AI on suomalainen hävikinhallintatyökalu erityisesti linjastokeittiöille, jonka käyttöönotto on erittäin helppoa. Se ei tarvitse asennettavia vaakoja, asiantuntijatiimejä tai muitakaan hankalasti toteutettavia ratkaisuja. Tarvitset vain päätelaitteen, jolla pääsee verkkoon. Käyttäjä mittaa päivittäin syntyneen ruokahävikin ja kirjaa sen palveluumme noin viidessä minuutissa. Visualisoidun analyysin avulla hävikki voidaan jopa puolittaa. Lisäpalveluna tarjottavan koneoppimisen avulla ohjelmisto alkaa manuaalisen kirjaamisen ohessa mallintamaan tilauksia ja sopeuttaa tilausmäärät hävikin mukaan. Tällöin hävikkiä voidaan vähentää jopa 70%.

Nettisivuillamme voit laskea hävikin pienentämisen ympäristöllisiä ja taloudellisia vaikutuksia. Raadellaan yhdessä ruokahävikki ja parannetaan samalla ravintoloiden kannattavuutta!

www.hukka.ai

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto  Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.