Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, kuten hävikkileivästä tehtyä olutta tai perunoista valmistettua jäätelöä.
Saatat myös pitää
Eurajoen yhteiskoulussa ja lukiossa jätetiin 1.11.2019 tarjottimet pois lounasruokailusta. Tarjottimien poisjättämisen yhtenä syynä oli käytännöllisyys. Tarjottimia on paljon ja niiden peseminen sekä […]
Helsinki-Vantaan lentokentän ympärille rakentuva Aviapolis on yksi Vantaan nopeimmin kasvavista alueista ja samalla erinomainen paikka edistää uusia kiertotaloustavoitteita. Vuonna 2020 alueella asui […]
Tänä vuonna (2017-2018) yli 145 000 kotitaloutta osallistui kinkkutemppuun, eli palautti joulukinkkujensa paistinrasvat 150:een eri puolilta Suomea löytyviin keräysastioihin. Kerätystä jäterasvasta jalostettiin dieselautoihin […]
Sekajätteen koostumustutkimukset antavat tärkeää tietoa kotitalouksien sekajätteen sisällöstä. Tiedon avulla voidaan kohdentaa jäteneuvontaa ja tehdä näkyväksi erilliskerättävien jätteiden määriä sekajätteessä. Keski-Suomessa on […]