Kiertämö kierrättää tavaroita Joensuussa

Kierrätyskeskus Kiertämö vauhdittaa tavaroiden uudelleenkäyttöä Joensuussa

Joensuussa on aloittanut syksyllä 2021 toimintansa tavaroiden uudelleenkäyttöä edistävä Kierrätyskeskus Kiertämö.

Kiertämö ottaa lahjoituksena vastaan käyttökelpoisia kodin tavaroita, huonekaluja sekä tekstiilejä. Vaatteita tai lasten turvatuotteita (esim. turvaistuimet ja kypärät) ei oteta vastaan.  Myyntiin saadaan tavaroita lahjoituksina pääsääntöisesti yksityisiltä henkilöiltä. Osana Kiertämön toimintaa toteutetaan pienimuotoisesti myös  Joensuun kaupungin kalustekierrätystä, mille on tarvetta kaupungin tilojen tyhjennysten yhteydessä.

Tavarat ja huonekalut tarkistetaan ennen myyntiin laittamista. Ennen tuotteiden myyntiä huolehditaan myös siitä, että ne ovat ehjiä sekä puhtaita. Tuotteet hinnoitellaan houkuttelevalla tavalla, että voidaan taata tavaroiden ja huonekalujen nopea kierto.

Suurinta kysyntää on puurunkoisille hyllyille ja kaapeille. Ne myydään pääsääntöisesti samana päivänä kuin ne saapuvat.

Kiertämön kierrätyskeskusvastaava Ismo Lamberg

Jos Kierrätyskeskukselle tuodaan tavaroita, jotka lopulta eivät olekaan käyttökelpoisia, tavarat puretaan osiin ja materiaalit kierrätetään asianmukaisella tavalla. Tällä tavoin jätteen määrää saadaan vähennettyä ja maksimoidaan materiaalien kierrätysaste.

Kierrätyskeskus Kiertämö toimii Taitamon alaisuudessa, joka on osa Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden kokonaisuutta. Taitamo -valmennusympäristö tarjoaa yksilöllisiä valmennuspolkuja työttömille työnhakijoille.  Kiertämössä opitaan monipuolisia taitoja asiakaspalvelutilanteista tavaroiden ja huonekalujen korjaamiseen ja huoltamiseen.

Kierrätystoiminnan kautta saadut tulot ohjataan Taitamo-valmennustoiminnan kehittämiseen ja työllistämiseen.

Kiertämön toiminnan avulla voimme tarjota monipuolisia työssäoppimisen mahdollisuuksia työllisyyspalveluiden piirissä oleville henkilöille.

Taitamo-vastaava Kirsi Kärkäs-Vaittinen

Kiertämö
Kiertämössä myynnissä olevia tuotteita.

Lisätietoja:

Ismo Lamberg, Kierrätyskeskusvastaava, ismo.lamberg@joensuu.fi

Kirsi Kärkäs-Vaittinen, Taitamo-vastaava, kirsi.karkas-vaittinen@joensuu.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto kunnalle Joensuu.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.