Ruokapalvelualan merkittävänä kestävyyshaasteena on ruokahävikin vähentäminen. Jotta hävikkiä voidaan systemaattisesti vähentää, tarvitaan hävikin seurantaa. Kestävämpi ateriapalvelu -kokeilun tavoitteena oli vähentää ruokahävikkiä ruokailijoiden lautashävikin automaattisen seurannan […]
Projektissa selvitettiin ruoan uudelleenjakamista ruokahävikin vähentämisen keinona Suomessa. Tavoitteina oli selvittää potentiaalia ja tapoja lisätä ylijäämäruoan käyttöä Suomen ruoka-apujärjestöissä. Kyselyillä ja haastatteluilla selvitettiin ruoka-aputoiminnan laajuutta, […]
Circwaste hankkeessa perustettiin 22.11.2022 Tampereella uudelleenkäyttötoimijoiden verkosto RENET Uudelleenkäyttöverkosto ry. Verkoston tarkoituksena on parantaa uudelleenkäyttöalan yleisiä toimintaedellytyksiä sekä näin vahvistaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän yhteiskunnan […]
Ympäristöohjelmasta käytännön toteutukseen Euran kuntaan laadittiin opinnäytetyönä ympäristöohjelma, joka valmistui keväällä 2022. Ympäristöohjelman yksi kärkitoimenpiteistä oli osallistua valtakunnalliseen ruokahävikin vähentämistavoitteeseen. Kuntaan tehtiin ruokahävikkipilotin toteuttamissuunnitelma kesällä […]
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on mukana Euroopan komission LIFE-ohjelman rahoittamassa Circwaste – Kohti kiertotaloutta -hankkeessa, jonka keskeisenä tavoitteena on valtakunnallisen jätesuunnitelman toimeenpano Pohjois-Karjalassa. Valtakunnallinen jätesuunnitelma linjaa, että […]
Euroopan itäisin cocktailbaari Another Doggy avattiin Joensuuhun marraskuussa 2019. Itä-Lontoolaishenkisen Another Doggyn tärkeimpiä toimintaa ohjaavia arvoja ovat huumori, kestävä kehitys, yhteisöllisyys ja yllätyksellisyys. Innovatiivisuus on […]
Kuopion kaupungin ruokapalvelut tuottava Servica Oy kehittänyt hävikin seurantaan uuden sovelluksen, joka on otettu käyttöön vuoden 2022 aikana. Sovelluksen avulla seurataan varasto-, keittiö-, tarjoilu- ja […]
Ravintolakortteli on Oulussa toimiva ravintolaperhe, johon kuuluvat Rauhala ravintola-pâtisserie, Tuba Food & Lounge ja Voimala 1889. Ravintolakorttelin sydämenä toimii ravintoloiden sisäpihalle jäävä Tapahtumatori. Ravintolakortteli sijaitsee […]
Päästövähennyksiä tavoitellaan Lohjan ruokapalveluissa monin keinoin ja ideoita kehitetään jatkuvasti lisää. Kasvisruokaa on nyt aina vapaasti tarjolla kaikissa koulukohteissa, hävikkiruokaa myydään ja jaetaan alueen asukkaille […]