Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, kuten hävikkileivästä tehtyä olutta tai perunoista valmistettua jäätelöä.
Saatat myös pitää
Turkulainen TM Systems on kehittänyt teknologian, joka kuivaa biomassoja ja erilaisia teollisuuden sivuvirtoja, kuten kuituja ja lietettä, ja muuntaa ne uusiksi tuotteiksi. […]
Kouvolan kaupungin ja UPM:n yhteistyönä toteutettavassa hankkeessa hyödynnettiin soodasakkaa ja lentotuhkaa. Tavoitteena on löytää soodasakalle uusia hyötykäyttökohteita kaupungin muissakin rakennuskohteissa. Pysäköintialue rakennettiin […]
Jyväskylässä selvitettiin ketterällä kokeilulla, saadaanko taloyhtiön jätelajittelua ja -kierrätystä parannettua sisätilojen lajitteluastioiden päivittämisen ja lajitteluohjeistuksen avulla. Kokeilu toteutettiin osana kiertotaloutta edistävää Circwaste […]
Laitalan lomilla Pohjois-Karjalan Valtimossa asennutettiin vuonna 2021 veden kulutusta vähentäviä laitteita yrityksen tilojen hanoihin, suihkuihin ja vessoihin. Muutostöiden toteuttajana toimi Innotek Oy. […]
