Yritysesimerkki: Tulikivi valmistaa tulisijoja kierrätysmateriaaleista

Tulikiven uusi Kermansavi-mallisto tehdään 80-prosenttisesti keraamisen teollisuuden kierrätysmateriaaleista. Uusi keraamisten tulisijojen mallisto vastaa markkinakysyntään niin kiertotalouden kuin tiukentuneiden päästörajojen osalta. Kermansavi-mallistossa toteutuu kierrätysmateriaalien hyödyntämisen lisäksi pitkäikäisyys, energiatehokkuus sekä puhdas palaminen.

”Kun Kermansavi-malliston uusiminen oli ajankohtaista, avasimme keskustelun siitä, miten tulisijoja voi valmistaa kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Kierrätysmateriaalia käyttämällä voimme yhdistää teknisesti suorituskykyisen raaka-aineen sekä kiertotalouden periaatteet”, kertoo Tulikiven tuotekehityspäällikkö Jari Sutinen.

Uudessa mallistossa kierrätysmateriaalin osuus nousee 80 prosenttiin tuotteiden runkomateriaalista.

Tulikivi tulisija
Kuva: Tulikivi

”Kierrätettävä raaka-aine on keramiikkateollisuuden sivuvirtaa. Kun sillä korvataan neitseellistä raaka-ainetta, materiaalihävikki pienenee oleellisesti. Samalla vältetään neitseellisen raaka-aineen louhinnasta, käsittelystä ja poltosta aiheutuva hiili- ja ympäristöjalanjälki”, Sutinen sanoo.

Kierrätysmateriaalia käyttämällä voimme yhdistää teknisesti suorituskykyisen raaka-aineen sekä kiertotalouden periaatteet.

Jari Sutinen, tuotekehityspäällikkö, Tulikivi

Tulisijojen päästöt alittavat EU:n asettaman raja-arvot

Uusi mallisto alittaa EU-alueella vuoden alussa voimaan tulleen ekosuunnitteludirektiivin määrittämät tulisijojen päästörajat.

”Uudessa mallistossa polttolämpötila on korkea muun muassa hyvin eristävän keraamisen runkomateriaalin ansiosta. Korkea polttolämpötila ja optimoitu palamisilman syöttö ovat avaimia puhtaaseen, vähäpäästöiseen palamiseen. Tulikiven tulisijoissa on korkea hyötysuhde ja poltettava puumäärä on optimoitu suuren energiamäärän varastoimiseksi rakenteisiin”, Sutinen sanoo.

Tulikiven Kermansavi-malliston tulisijat valmistetaan Pohjois-Karjalan Heinävedellä ja tuotteilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.

Lisätietoa:

Markku Prättälä, myyntijohtaja, Tulikivi
Puh. 0207 636 514

 

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle CIRCWASTE - Kohti kiertotaloutta.
Circwaste-hanke saa EU:lta rahoitusta, jolla hankkeen materiaalit on tuotettu. Materiaaleissa esitetty sisältö edustaa kuitenkin ainoastaan hankkeen omia näkemyksiä, joista EU:n komissio ei ole vastuussa.

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "ilmastoloikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut ilmastoloikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "climate leap Porvoo" you will find all the climate leaps reported in the city of Porvoo.